Bahar Güveci
Yemek Tarifleri
İlkbaharın harika lezzetli sebzeleriyle yapılan bir yemek arıyorsanız, geleneksel güveç yemeğinin bu yeni yorumuna bir şans verebilirsiniz. 4 kişinin rahatlıkla doyabileceği bu tarifi vegan olarak da hazırlayabilirsiniz.
Kullanılan iCook ürünleri:
5’li Bıçak Seti
2 Litrelik Karıştırma Kabı
4 Litrelik Kapaklı Tencere
Malzemeler (4 kişilik):
200g kuşkonmaz, yeşil
2 diş sarımsak
4 sap taze soğan
8 enginar, küçük
400g bezelye
400g bakla
80g pastırma
400ml tavuk suyu
1 avuç nane
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
İsteğe bağlı: Servis yaparken limon rendesi
Hazırlama yöntemi:
Kuşkonmazı yıkayıp üst kısmını kesin ve gerekiyorsa alttaki üçte birlik kısmı soyun ve ikiye kesin. Sarımsağı soyup küp küp doğrayın. Taze soğanı yıkayın, üst kısmını kesin ve iri parçalar halinde halka halka doğrayın.
Enginarların saplarını kesin. Ardından, enginarları 8-10 dakika süreyle tuzlu suda yarı haşlayın ve süzün. Enginar kalpleri kalacak şekilde dış yapraklarını alın. Yenmeyecek liflerini kaşık yardımıyla temizleyin.
Bezelyeleri ve baklaları 3–4 dakika süreyle tuzlu suda haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın.
Tencerede yağı ısıtın ve pastırmayı 3-4 dakika kavurun. Kuşkonmazı, sarımsağı ve taze soğanı ekleyip biraz kavurun. Enginar, bezelye ve baklayı ekleyin. 400ml tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Gerekirse su ekleyin.
Otları yıkayın, silkeleyerek sularını alın ve yapraklarını koparın. İri parçalar halinde doğrayarak limon rendesiyle birlikte güvece ekleyin.
İPUCU: Tarifin vegan versiyonu için pastırmayı eklemeyin ve tavuk bulyon yerine sebze bulyon kullanın.