Favoriler (0) 0 Favoriler

Favoriler listeniz boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© StockFood / Bauer Syndication

Bahar Güveci

Yemek Tarifleri

İlkbaharın harika lezzetli sebzeleriyle yapılan bir yemek arıyorsanız, geleneksel güveç yemeğinin bu yeni yorumuna bir şans verebilirsiniz. 4 kişinin rahatlıkla doyabileceği bu tarifi vegan olarak da hazırlayabilirsiniz.

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. 5’li Bıçak Seti

  2. 2 Litrelik Karıştırma Kabı

  3. 4 Litrelik Kapaklı Tencere

Malzemeler (4 kişilik):

  1. 200g kuşkonmaz, yeşil

  2. 2 diş sarımsak

  3. 4 sap taze soğan

  4. 8 enginar, küçük

  5. 400g bezelye

  6. 400g bakla

  7. 80g pastırma

  8. 400ml tavuk suyu

  9. 1 avuç nane

  10. 1 avuç maydanoz

  11. 1 yemek kaşığı zeytinyağ

  12. İsteğe bağlı: Servis yaparken limon rendesi

Hazırlama yöntemi:

  1. Kuşkonmazı yıkayıp üst kısmını kesin ve gerekiyorsa alttaki üçte birlik kısmı soyun ve ikiye kesin. Sarımsağı soyup küp küp doğrayın. Taze soğanı yıkayın, üst kısmını kesin ve iri parçalar halinde halka halka doğrayın.

  2. Enginarların saplarını kesin. Ardından, enginarları 8-10 dakika süreyle tuzlu suda yarı haşlayın ve süzün. Enginar kalpleri kalacak şekilde dış yapraklarını alın. Yenmeyecek liflerini kaşık yardımıyla temizleyin.

  3. Bezelyeleri ve baklaları 3–4 dakika süreyle tuzlu suda haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın.

  4. Tencerede yağı ısıtın ve pastırmayı 3-4 dakika kavurun. Kuşkonmazı, sarımsağı ve taze soğanı ekleyip biraz kavurun. Enginar, bezelye ve baklayı ekleyin. 400ml tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Gerekirse su ekleyin.

  5. Otları yıkayın, silkeleyerek sularını alın ve yapraklarını koparın. İri parçalar halinde doğrayarak limon rendesiyle birlikte güvece ekleyin.

  6. İPUCU: Tarifin vegan versiyonu için pastırmayı eklemeyin ve tavuk bulyon yerine sebze bulyon kullanın.

İlgili içerik

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım