Favoriler (0) 0 Favoriler

Favoriler listeniz boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Stocksy

Enerji Kasesi

Yemek Tarifleri

Sağlıklı beslenme yolculuğunuza nasıl başlayacağınızdan emin değil misiniz? Az pişmiş balkabağı, leziz kırmızı lahana ve humus ile yapılan bu tarif, renk, doku ve tat açısından içindeki besleyici baklagiller, tohumlar ve sebzeler kadar zengin.

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. Büyük Karıştırma Kabı

  2. iCook 24 cm Kapaklı Yapışmaz Tava

  3. iCook 3 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

  4. iCook Bıçak Seti Santoku Bıçağı

Malzemeler (2 kişilik):

  1. 250g mercimek

  2. 125g kinoa

  3. 500g balkabağı, küp küp doğranmış

  4. 250g tofu

  5. 250g kırmızı lahana

  6. 250g ıspanak

  7. 125ml elma sirkesi

  8. 4 çorba kaşığı humus

  9. 1 çorba kaşığı limon suyu

  10. 2 çorba kaşığı su (veya sosu yeteri kadar inceltecek kadar)

  11. 100 ml zeytinyağ

  12. 4 çorba kaşığı soya sosu

  13. çeşnilendirme için karabiber

  14. İsteğe bağlı süsleme: dilimlenmiş kırmızı turp ve soya filizi

Hazırlama yöntemi:

  1. Mercimeği yıkayın ve tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar soğun su ekleyin. Kaynatın ve 10 - 15 dakika (ya da yumuşayıncaya kadar) pişirin. İpucu: Tuz, mercimeğin kabuğunu sertleştirdiği ve yumuşamasını önlediği için tuz eklemeyin.

  2. Bir başka tencereye 1/2 bardak kinoa koyun ve 1 bardak su ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı söndürün ve tencerenin kapağını sıkıca kapatarak suyunu çekmeye bırakın.

  3. Balkabağını kesin, ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. 3cm'lik küpler halinde doğrayın. Fırın tepsisine koyun, üzerine zeytinyağ gezdirin, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

  4. Tofuyu 3cm'lik küpler halinde doğrayın. Tavaya yağ ekleyip orta ateşte tofuyu kavurun. Bir çorba kaşığı soya sosu ekleyin ve karabiberle çeşnilendirin.

  5. Tofuyu tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya yağ ekleyip ıspanağı soteleyin. Bir çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle çeşnilendirin.

  6. Kırmızı lahanayı ince dilimler halinde doğrayın. Bir kaseye alın ve üzerine elma sirkesi gezdirin.

  7. Sos için humus, limon suyu ve suyu karıştırın.

  8. Mercimek, kinoa, tofu ve sebzeleri bir kaseye alıp, üzerine bol sos ekleyin. İsteğe bağlı: Dilimlenmiş kırmızı turp ve soya filiziyle çeşnilendirin.

Tarifi buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım