Enerji Kasesi
Yemek Tarifleri
Sağlıklı beslenme yolculuğunuza nasıl başlayacağınızdan emin değil misiniz? Az pişmiş balkabağı, leziz kırmızı lahana ve humus ile yapılan bu tarif, renk, doku ve tat açısından içindeki besleyici baklagiller, tohumlar ve sebzeler kadar zengin.
Kullanılan iCook ürünleri:
Büyük Karıştırma Kabı
iCook 24 cm Kapaklı Yapışmaz Tava
iCook 3 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
iCook Bıçak Seti Santoku Bıçağı
Malzemeler (2 kişilik):
250g mercimek
125g kinoa
500g balkabağı, küp küp doğranmış
250g tofu
250g kırmızı lahana
250g ıspanak
125ml elma sirkesi
4 çorba kaşığı humus
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı su (veya sosu yeteri kadar inceltecek kadar)
100 ml zeytinyağ
4 çorba kaşığı soya sosu
çeşnilendirme için karabiber
İsteğe bağlı süsleme: dilimlenmiş kırmızı turp ve soya filizi
Hazırlama yöntemi:
Mercimeği yıkayın ve tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar soğun su ekleyin. Kaynatın ve 10 - 15 dakika (ya da yumuşayıncaya kadar) pişirin. İpucu: Tuz, mercimeğin kabuğunu sertleştirdiği ve yumuşamasını önlediği için tuz eklemeyin.
Bir başka tencereye 1/2 bardak kinoa koyun ve 1 bardak su ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı söndürün ve tencerenin kapağını sıkıca kapatarak suyunu çekmeye bırakın.
Balkabağını kesin, ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. 3cm'lik küpler halinde doğrayın. Fırın tepsisine koyun, üzerine zeytinyağ gezdirin, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.
Tofuyu 3cm'lik küpler halinde doğrayın. Tavaya yağ ekleyip orta ateşte tofuyu kavurun. Bir çorba kaşığı soya sosu ekleyin ve karabiberle çeşnilendirin.
Tofuyu tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya yağ ekleyip ıspanağı soteleyin. Bir çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle çeşnilendirin.
Kırmızı lahanayı ince dilimler halinde doğrayın. Bir kaseye alın ve üzerine elma sirkesi gezdirin.
Sos için humus, limon suyu ve suyu karıştırın.
Mercimek, kinoa, tofu ve sebzeleri bir kaseye alıp, üzerine bol sos ekleyin. İsteğe bağlı: Dilimlenmiş kırmızı turp ve soya filiziyle çeşnilendirin.
Tarifi buradan
PDF
/
ePub
olarak indirebilirsiniz