Favoriler (0) 0 Favoriler

Favoriler listeniz boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Stockfood

Ev yapımı badem ezmesi

Yemek Tarifleri

Harika dokulu ve lezzetli bu besleyici ezmeyi ekmek üzerine sürebilir, yulaf ezmesine karıştırabilir, çorba veya soslarda kullanabilir ya da tatlılarınıza ekleyebilirsiniz.

Kullanılan iCook™ ürünleri:

  1. Kapaklı Yapışmaz Tava, 28 cm

Malzemeler:

  1. 300 g badem (veya sevdiğiniz bir başka kabuklu yemiş)

  2. 1 yemek kaşığı badem veya üzüm çekirdeği yağı

  3. İsteğe bağlı aromalar: Tarçın, kakule, vanilya, hindistan cevizi şekeri, ham kakao, vb.

Hazırlama yöntemi:

  1. Bademleri kuru bir tavaya tabaka şeklinde yayın ve kokuları çıkıp renkleri kahverengiye dönene kadar orta ateşte sık sık karıştırarak kavurun. Hafif soğumaya bırakın.

  2. Bademleri iri badem ezmesine dönüşecek şekilde 1 dakika kadar blender'dan geçirin. Blender'ın kenarlarını sıyırın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

  3. Bademleri 1 dakika daha blender'dan geçirerek inceltin. Blender'ın kenarlarını sıyırın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

  4. Karıştırma, sıyırma ve soğutma işlemlerini kremsi kıvamda badem ezmesi elde edene kadar 3-5 kez daha tekrarlayın. Bu süreçte yağı ekleyin.

  5. İstediğiniz aromaları ekleyin ve eşit dağılacak şekilde bir kez daha blender'dan geçirin.

Tarifi buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

İlgili içerik

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım