Şakşuka
Yemek Tarifleri
Kolay ve doyurucu bir kahvaltı seçeneği olan şakşuka Arapça “karışım” demektir ve Akdeniz kültürlerinde yüzyıllardır mevcut olan bir yemektir. Bu lezzetli yemeği kahvaltıda ya da günün istediğiniz saatinde keyifle yiyebilirsiniz!
Kullanılan iCook ürünleri:
Ahşap Kesme Tahtası
5’li Bıçak Seti
Kapaklı Yapışmaz Tava, 24 cm
Malzemeler:
3 g biber salçası
3 g toz kimyon
3 g toz kırmızı biber
5 ml domates püresi
3 diş sarımsak, ince doğranmış
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 biber (1 kırmızı, 1 sarı) tohumları çıkarılmış ve iri doğranmış
400 g kiraz domates, küp doğranmış
3 büyük organik yumurta
1/2 avokado, dilimlenmiş ve limon suyu gezdirilmiş
15 g taze maydanoz, doğranmış
Deniz tuzu, damak tadınıza göre
Kızarmış ekşi maya ekmek
Hazırlama Yöntemi:
Orta ateşe koyduğunuz tavada zeytin yağını ısıtın, salçayı, kimyonu, toz kırmızı biberi, domates püresini, sarımsağı, biberleri ve tuzu ekleyin. 2 dakika kadar soteleyin.
Domatesleri ekleyin, hafifçe kaynatın ve arada karıştırarak sos suyunu çekip koyulaşana dek 10 dakika kadar pişirin.
Ahşap ya da silikon bir kaşığın arkasıyla sosun içine üç delik açın ve yumurtaları bu deliklerin içine kırın. Tavanın kapağını kapatın, yumurta akları pişip, sarıları hala yumuşak kalacak şekilde 2-3 dakika pişirin.
Hazır olduğunda kapağını açıp avokado dilimlerini ekleyin ve taze maydanozla süsleyin. Kızarmış ekşi maya ekmekle birlikte servis yapın.
Yemek tarifini buradan
PDF
/
ePub
olarak indirebilirsiniz.