Körili tavuk
Yemek Tarifleri
Bu tarifimiz baharatlar, şifalı turunçgiller ve enerji veren zencefil aromalarının mükemmel karışımını içeriyor. Hafta içi akşam yemeği için yapabileceğiniz kadar kolay, konuklarınıza sunabileceğiniz kadar etkileyici! Tarif 4 kişiliktir.
Kullanılan iCook ürünleri:
Ahşap Kesme Tahtası
5’li Bıçak Seti
2 Lt’lik Karıştırma Kabı
Kapaklı Yapışmaz Tava, 28 cm
Junior Kapaklı Sote Tavası
Malzemeler:
800 g tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
150 g hazır massaman köri sosu
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 baş zencefil, soyulmuş ve ince doğranmış
1 yemek kaşığı kişniş tohumu, dövülmüş
2 havuç, soyulmuş ve doğranmış
1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
İsteğe bağlı: 3 acı yeşil biber, tohumları çıkarılmış ve iri doğranmış
400 ml hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı taze sıkılmış misket limonu suyu
Tuz ve karabiber, damak tadına göre
1 bardak beyaz pirinç, yıkanmış
2 bardak su
3 yemek kaşığı taze maydanoz, servis için
Yöntem:
Kuşbaşı tavuğu yıkayın, kağıt havluyla fazla suyunu alın ve karıştırma kabında tuz ve karabiberle karıştırın.
Tavayı orta ateşte ısıtın. Tavukları açık kahverengi olana dek 5 dakika kadar kavurun.
Ardından köri sosu, sarımsak, zencefil, kişniş, havuç, hindistan cevizi şekeri ve isteğe bağlı aci biberi karıştırarak ekleyin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve 5 dakika süreyle kapağını kapatın.
Sonra kapağını açın ve sosu hafifçe çektirecek şekilde kısık ateşte pişirin.
Bu arada pirinci ve suyu Junior Kapaklı Sote Tavasına alın ve haşlayın. Ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Körili tavuğu ateşten alın, balık sosu ve misket limonu suyuyla karıştırın.
Pilavla birlikte kasede servis yapın, isterseniz taze maydanozla süsleyebilirsiniz.
Öneri:
Ekstra baharat olarak isteğe bağlı acı yeşil biberin tohumlarını da ekleyebilirsiniz.