Favoriler (0) 0 Favoriler

Favoriler listeniz boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Shutterstock

Körili tavuk

Yemek Tarifleri

Bu tarifimiz baharatlar, şifalı turunçgiller ve enerji veren zencefil aromalarının mükemmel karışımını içeriyor. Hafta içi akşam yemeği için yapabileceğiniz kadar kolay, konuklarınıza sunabileceğiniz kadar etkileyici! Tarif 4 kişiliktir.

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. Ahşap Kesme Tahtası

  2. 5’li Bıçak Seti

  3. 2 Lt’lik Karıştırma Kabı

  4. Kapaklı Yapışmaz Tava, 28 cm

  5. Junior Kapaklı Sote Tavası

Malzemeler:

  1. 800 g tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış

  2. 150 g hazır massaman köri sosu

  3. 2 diş sarımsak, dövülmüş

  4. 1 baş zencefil, soyulmuş ve ince doğranmış

  5. 1 yemek kaşığı kişniş tohumu, dövülmüş

  6. 2 havuç, soyulmuş ve doğranmış

  7. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri

  8. İsteğe bağlı: 3 acı yeşil biber, tohumları çıkarılmış ve iri doğranmış

  9. 400 ml hindistan cevizi sütü

  10. 1 yemek kaşığı balık sosu

  11. 1 yemek kaşığı taze sıkılmış misket limonu suyu

  12. Tuz ve karabiber, damak tadına göre

  13. 1 bardak beyaz pirinç, yıkanmış

  14. 2 bardak su

  15. 3 yemek kaşığı taze maydanoz, servis için

Yöntem:

  1. Kuşbaşı tavuğu yıkayın, kağıt havluyla fazla suyunu alın ve karıştırma kabında tuz ve karabiberle karıştırın.

  2. Tavayı orta ateşte ısıtın. Tavukları açık kahverengi olana dek 5 dakika kadar kavurun.

  3. Ardından köri sosu, sarımsak, zencefil, kişniş, havuç, hindistan cevizi şekeri ve isteğe bağlı aci biberi karıştırarak ekleyin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve 5 dakika süreyle kapağını kapatın.

  4. Sonra kapağını açın ve sosu hafifçe çektirecek şekilde kısık ateşte pişirin.

  5. Bu arada pirinci ve suyu Junior Kapaklı Sote Tavasına alın ve haşlayın. Ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

  6. Körili tavuğu ateşten alın, balık sosu ve misket limonu suyuyla karıştırın.

  7. Pilavla birlikte kasede servis yapın, isterseniz taze maydanozla süsleyebilirsiniz.

Öneri:

Ekstra baharat olarak isteğe bağlı acı yeşil biberin tohumlarını da ekleyebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım