Favoriler (0) 0 Favoriler

Favoriler listeniz boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Shutterstock

Mantarlı Pizza Margherita

Yemek Tarifleri

Bu mantarlı pizza tarifi favorilerimizden olsa da, malzemeleri istediğiniz pizza malzemesiyle değiştirebilirsiniz. En güzeli de pizzayı yapmak için tek ihtiyacınızın bir iCook yapışmaz tava olması!

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. 1 Lt’lik Karıştırma Kabı

  2. 3 Lt’lik Karıştırma Kabı

  3. Ahşap Kesme Tahtası

  4. 5’li Bıçak Seti

  5. Kapaklı Yapışmaz Tava, 28 cm

Malzemeler:

  1. 1 çay kuru maya

  2. 250 g un

  3. 1/2 çay kaşığı pudra şekeri

  4. 1/2 çay kaşığı ince deniz tuzu

  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağ

  6. 180 ml ılık su

  7. 150 g rendelenmiş peyniri

  8. 150 g taze mozzarella peyniri, iri parçalanmış

  9. 150 g domates sosu

  10. 150 g mantar, dilimlenmiş

  11. 250 g kiraz domates, dörde bölünmüş

  12. 2 sap taze fesleğen, iri kıyılmış

  13. 5 - 10 ml zeytinyağ

  14. Tuz ve karabiber, damak tadına göre

  15. Yoğun balsamik sirke, damak tadına göre

Yöntem:

  1. Küçük karıştırma kabında maya, şeker, yağ ve suyu karıştırın. İki dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

  2. Unu ve tuzu eleyip büyük karıştırma kabında karıştırın ve ortasını kuyu gibi açın. Maya karışımını ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve oda sıcaklığında 30 - 45 dakika ya da hamur iki katına büyüyene bekletin.

  3. Hamuru un serpilmiş tezgaha koyun. Havasını boşaltmak için yoğurduktan sonra merdaneyle açın.

  4. Yapışmaz tavaya fırçaya zeytinyağ sürün. iCook Yapışmaz Tava kullanıyorsanız zeytinyağ sürmenize gerek yoktur. Açılmış hamuru tavaya yerleştirin, taşan kısımları silikon spatulayla alın.

  5. Hamuru orta ateşte altı kızarmaya başlayıncaya kadar beş dakika pişirin. Arkasını çevirip tamamen pişinceye kadar beş dakika daha pişirin.

  6. Önce domates sosunu, arkasından rendelenmiş peynir ve mantar dilimlerini yayın. Tuz ve karabiber serpin, tavanın kapağını kapatın ve peynir eriyinceye kadar 3 - 4 dakika daha pişirin.

  7. Silikon veya ahşap spatula yardımıyla pizzayı ahşap kesme tahtasına aktarın. Üzerine mozzarella ve domates parçacıklarını ve fesleğen yapraklarını serpin. En üste balsamik sirke gezdirin.

İpuçları:

Pizza hamurunu iki ölçü yapıp, yarısını bir başka zaman kullanmak üzere hazır tutabilirsiniz. Streç filmle sarıp buzlukta saklayabilirsiniz. Zamanınız yoksa taze hamur açmak yerine hazır pizza hamuru kullanabilirsiniz. Artan pizza parçalarını daha sonra kısık-orta ateşte ısıtıp yiyebilirsiniz. Pizza hamurunun çıtır olmasını tercih ederseniz fırında 200°C’de pişirebilirsiniz. iCook Yapışmaz Tava kullanıyorsanız başka bir pişirme kabına aktarmanıza gerek kalmaz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım