Fırında sebzeli tavuk
Yemek Tarifleri
Bir tabak daha isteyecek kadar lezzetli olan bu fırın yemeği için çok az malzeme gerekiyor.
Bir tabak daha isteyecek kadar lezzetli olan bu fırın yemeği için çok az malzeme gerekiyor.
Kullanılan iCook ürünleri:
5’li Bıçak Seti
Kesme Tahtası
3 Lt’lik Karıştırma Kabı
1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
2 Lt’lik Karıştırma Kabı
Malzemeler:
6 tavuk budu (derisi üzerinde)
Zeytinyağ
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
2 havuç, kabuğu soyulmuş ve doğranmış
2 kabak, doğranmış
100 g balkabağı, soyulmuş ve doğranmış
150 g küçük patates, ikiye kesilmiş
1 kırmızı soğan, kabuğu soyulmuş ve elma dilimli doğranmış
4 diş sarımsak, soyulmuş
100 g brokoli, doğranmış
Hazırlama Yöntemi:
Fırını önceden 180°C’de ısıtın.
Tavukları 3 Lt’lik Karıştırma Kabına koyun ve tuz, karabiber ve tatlı kırmızı biberle çeşnilendirin. Biraz zeytinyağ gezdirin ve en az 30 dakika marine edin.
Havuç, kabak, balkabağı, patates ve sarımsakları fırın tepsisine yerleştirin, üzerine zeytinyağ gezdirin, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. İyice karıştırın.
Şimdi marine edilmiş tavukları keserek sebzelerin arasına yerleştirin ve fırında 45 dakika ya da iyice pişinceye kadar pişirin. 10 dakika geçtikten sonra soğan dilimlerini de sebze karışımına ekleyin.
Bu arada 1 Lt'lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tavada tuzlu su kaynatın ve brokolileri ekleyin. 2-3 dakika kadar haşlayın. Brokolinin canlı yeşil rengini kaybetmemesi için çok fazla haşlamamak gerekir.
Servis yapın ve afiyetle yiyin! Ya da fırında sebzeli tavuk ve haşlanmış brokolileri 2 Lt'lik Kapaklı Karıştırma Kabına koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Buzdolabına koyduktan sonraki 2 gün içinde tüketmeyi unutmayın.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.