Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Amway

Sebzeli Risotto

Yemek Tarifleri

Krema kıvamına getirmek için sürekli karıştırarak pişireceğiniz leziz risottoyu başlangıç ya da ana yemek olarak servis yapabilirsiniz.


Kullanılan iCook ürünleri:

  1. 5 Parçalı Bıçak Seti

  2. 4 Lt’lik İçi Halkalı Kapaklı Tencere


Malzemeler:

  1. 250 g kabak, 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş

  2. 120 g havuç, soyulmuş ve 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş

  3. 150 g kabuklu taze bezelye veya dondurulmuş bezelye

  4. 400 g yeşil kuşkonmaz, ayıklanmış ve 2 cm'lik parçalar halinde kesilmiş (alternatif olarak: brokoli)

  5. 40 g zeytinyağı

  6. 10 g sebze bulyon, çatalla hafifçe ezilmiş

  7. 120 g soğan, soyulmuş ve 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş

  8. 280 g Arborio (risotto) pirinci

  9. 60 ml tavuk suyu

  10. 1/2 çay kaşığı ince deniz tuzu

  11. 25 g tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında

  12. 100 g Parmesan peyniri, rendelenmiş, ayrılmış

  13. 10 g taze fesleğen


Yöntem:

  1. 1 litre suyu içi halkalı kapaklı tencerede ısıtın. Kabak, havuç, bezelye ve kuşkonmazı haşlama halkasına koyun ve tencereye yerleştirdikten sonra kapağını kapatın. Sebzeleri yumuşak fakat hala çıtır olacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. (İçi halkalı tencereniz yoksa, tencereye 3 yemek kaşığı su koyup kapağı kapalı olarak orta sıcaklıkta sebzeleri 10 dakika kadar haşlayın.)

  2. Zeytinyağı büyükçe bir tencere veya tavada ısıtın, ezilmiş sebze bulyonu ve soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

  3. Pirinci tencereye koyun ve yağla kaplanacak şekilde iyice karıştırın. Tavuk suyunu ve deniz tuzunu ekleyin. Suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ocağı orta ateşe getirin.

  4. Her seferinde 250 ml kadar sıcak su ekleyin, pirinç suyu çekene kadar sürekli karıştırın. Pirinç iyice pişene kadar 250 ml'lik su ekleme ve karıştırma işlemlerine devam edin. Karışım kremsi yapıda ve hala biraz sıvı görünmelidir. 15 dakika kadar sonra pirinç yumuşak fakat pelte gibi olmayan bir görünüm alacaktır.

  5. Tencereyi ocaktan alın. Pişmiş sebzeleri pilava ekleyin ve karıştırın. Tereyağ ve 50 g Parmesan peynirini ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Taze fesleğen yaprakları ve kalan 50 g Parmesan peyniriyle süsleyerek servis yapın.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım