Sebzeli Risotto
Yemek Tarifleri
Krema kıvamına getirmek için sürekli karıştırarak pişireceğiniz leziz risottoyu başlangıç ya da ana yemek olarak servis yapabilirsiniz.
Krema kıvamına getirmek için sürekli karıştırarak pişireceğiniz leziz risottoyu başlangıç ya da ana yemek olarak servis yapabilirsiniz.
Kullanılan iCook ürünleri:
5 Parçalı Bıçak Seti
4 Lt’lik İçi Halkalı Kapaklı Tencere
Malzemeler:
250 g kabak, 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş
120 g havuç, soyulmuş ve 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş
150 g kabuklu taze bezelye veya dondurulmuş bezelye
400 g yeşil kuşkonmaz, ayıklanmış ve 2 cm'lik parçalar halinde kesilmiş (alternatif olarak: brokoli)
40 g zeytinyağı
10 g sebze bulyon, çatalla hafifçe ezilmiş
120 g soğan, soyulmuş ve 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş
280 g Arborio (risotto) pirinci
60 ml tavuk suyu
1/2 çay kaşığı ince deniz tuzu
25 g tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında
100 g Parmesan peyniri, rendelenmiş, ayrılmış
10 g taze fesleğen
Yöntem:
1 litre suyu içi halkalı kapaklı tencerede ısıtın. Kabak, havuç, bezelye ve kuşkonmazı haşlama halkasına koyun ve tencereye yerleştirdikten sonra kapağını kapatın. Sebzeleri yumuşak fakat hala çıtır olacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. (İçi halkalı tencereniz yoksa, tencereye 3 yemek kaşığı su koyup kapağı kapalı olarak orta sıcaklıkta sebzeleri 10 dakika kadar haşlayın.)
Zeytinyağı büyükçe bir tencere veya tavada ısıtın, ezilmiş sebze bulyonu ve soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Pirinci tencereye koyun ve yağla kaplanacak şekilde iyice karıştırın. Tavuk suyunu ve deniz tuzunu ekleyin. Suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ocağı orta ateşe getirin.
Her seferinde 250 ml kadar sıcak su ekleyin, pirinç suyu çekene kadar sürekli karıştırın. Pirinç iyice pişene kadar 250 ml'lik su ekleme ve karıştırma işlemlerine devam edin. Karışım kremsi yapıda ve hala biraz sıvı görünmelidir. 15 dakika kadar sonra pirinç yumuşak fakat pelte gibi olmayan bir görünüm alacaktır.
Tencereyi ocaktan alın. Pişmiş sebzeleri pilava ekleyin ve karıştırın. Tereyağ ve 50 g Parmesan peynirini ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Taze fesleğen yaprakları ve kalan 50 g Parmesan peyniriyle süsleyerek servis yapın.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.