Avokadolu Yumurta Salatası
Yemek Tarifleri
Bu nefis ekmek üstü hafif lezzet sıcak yaz günlerinde yapacağınız piknikler için mükemmel bir başlangıç veya akşam için harika bir atıştırmalık olabilir.
Bu nefis ekmek üstü hafif lezzet sıcak yaz günlerinde yapacağınız piknikler için mükemmel bir başlangıç veya akşam için harika bir atıştırmalık olabilir.
Kullanılan iCook ürünleri:
5 Parçalı Bıçak Seti
Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava Seti
2 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
Malzemeler:
2 yumurta
100 g salatalık, kabukları soyulmadan parça parça doğranmış
30 g taze soğan, ince dilimlenmiş
2 avokado, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
3 çay kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı acı biber sosu
30 g roka
1/2 çay kaşığı zeytinyağı
8 tam buğdaylı kraker
Yöntem:
Yumurtaları 10 dakika tavada kaynatın.
Salatalık parçacıklarını ve taze soğan dilimlerini orta boy kapaklı tavaya koyun.
Küçük bir kapta avokadoları ezin. 2 çay kaşığı sirke, tuz, karabiber ve acı sos ekleyip, iyice karıştırın. Avokado karışımını salatalık ve taze soğana ekleyin ve karıştırın.
Yumurtaları soğuk sudan geçirin. Kabuklarını soyun, küçük parçalar halinde kesin ve avokado karışımıyla birleştirin. Damak zevkinize göre baharat ekleyin.
Rokaları servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kalan 1 çay kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirin ve hafifçe çalkalayarak karışmalarını sağlayın. Yumurta ve avokado karışımını rokaların üzerine yayın ve krakerlerin üzerinde servis yapın.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.