Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Stockfood

Tereyağında pişmiş karidesli ve portakallı marul salatası

Yemek Tarifleri

Tereyağında pişmiş leziz karidesli ve sürpriz portakallı hafif bir yeşil salata. Sıcak yaz günleri için mükemmel.

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. 5 Parçalı Bıçak Seti

  2. 2 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

  3. 4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere

  4. 30 cm Yapışmaz Tava


Malzemeler:

  1. 150 g taze fasulye

  2. Tuz

  3. 12 taze jumbo karides, ayıklanmış ve kabukları çıkarılmış

  4. 55 g tereyağ

  5. 2 diş sarımsak, dövülmüş

  6. 1 sap kekik

  7. 50 g zeytinyağı

  8. 35 g portakal suyu

  9. 8 g Dijon hardalı

  10. Bir tutam ince kıyılmış tarhun otu

  11. 10 g sirke

  12. Tuz ve karabiber

  13. 2 adet kaşık marul, yapraklarına ayrılmış

  14. 2 portakal, soyulmuş ve dilim dilim ayrılmış


Yöntem:

  1. Fasulyeleri tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Süzgeçte soğuk sudan geçirin.

  2. Karidesleri süzgeçle soğuk sudan geçirin ve kağıt havluyla nemini alın.

  3. Tavada tereyağını ısıtın, sarımsak ve kekik ekleyin, karidesleri 4 dakika kadar soteleyin. Beklemeye alın.

  4. Zeytinyağ, portakal suyu, Dijon hardalı, tarhun otu, sirke, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak salata sosunu hazırlayın.

  5. Marul yapraklarını, fasulyeleri, portakal dilimlerini ve karidesleri tabağa yerleştirin. Salataya sosu ilave edin ve servis yapın.


Öneri:

Kalan salatayı kapaklı bir kapta saklayın.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım