Tereyağında pişmiş karidesli ve portakallı marul salatası
Yemek Tarifleri
Tereyağında pişmiş leziz karidesli ve sürpriz portakallı hafif bir yeşil salata. Sıcak yaz günleri için mükemmel.
Tereyağında pişmiş leziz karidesli ve sürpriz portakallı hafif bir yeşil salata. Sıcak yaz günleri için mükemmel.
Kullanılan iCook ürünleri:
5 Parçalı Bıçak Seti
2 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere
30 cm Yapışmaz Tava
Malzemeler:
150 g taze fasulye
Tuz
12 taze jumbo karides, ayıklanmış ve kabukları çıkarılmış
55 g tereyağ
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 sap kekik
50 g zeytinyağı
35 g portakal suyu
8 g Dijon hardalı
Bir tutam ince kıyılmış tarhun otu
10 g sirke
Tuz ve karabiber
2 adet kaşık marul, yapraklarına ayrılmış
2 portakal, soyulmuş ve dilim dilim ayrılmış
Yöntem:
Fasulyeleri tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Süzgeçte soğuk sudan geçirin.
Karidesleri süzgeçle soğuk sudan geçirin ve kağıt havluyla nemini alın.
Tavada tereyağını ısıtın, sarımsak ve kekik ekleyin, karidesleri 4 dakika kadar soteleyin. Beklemeye alın.
Zeytinyağ, portakal suyu, Dijon hardalı, tarhun otu, sirke, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
Marul yapraklarını, fasulyeleri, portakal dilimlerini ve karidesleri tabağa yerleştirin. Salataya sosu ilave edin ve servis yapın.
Öneri:
Kalan salatayı kapaklı bir kapta saklayın.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.