Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© StockFood

Parmigiana

Yemek Tarifleri

Parmigiana, güney İtalya’nın Campania ve Sicilya bölgelerine özgü bir İtalyan yemeğidir. Bu yemek Parmigiana di Melanzane ya da Melanzane alla Parmigiana olarak da adlandırılır ve tipik olarak kızarmış patlıcan, peynir ve domates sosu katmanlarıyla hazırlanır.

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. Ahşap Kesme Tahtası

  2. 5’li Bıçak Seti

  3. 25 cm Kapaklı Yapışmaz Tava

  4. 4 Lt’lik Buharlı Tencere

  5. 1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

Malzemeler:

  1. 700 g patlıcan

  2. 20 g un

  3. 1 diş sarımsak, soyulmuş ve ince kıyılmış

  4. 250 g domates sosu

  5. 10 yaprak fesleğen

  6. 250 g mozzarella peyniri, dilimlenmiş

  7. 80 g parmesan peyniri, ince rendelenmiş

  8. Bitkisel yağ, patlıcanları kızartmak için

  9. 2 yemek kaşığı ekstra sızma zayetinyağı

  10. Tuz ve karabiber, damak tadına göre

Hazırlama Yöntemi:

  1. Fırını önceden 200°C’de ısıtın

  2. Patlıcanları boylamasına dilimleyin, tuzlayın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Fazla suyu kağıt havluyla bastırarak alın. Her iki yüzünü una bulayın ve iCook Kapaklı Yapışmaz Tavaya bitkisel yağ ekleyerek açık kahverengi olana kadar kızartın. Patlıcanları fazla yağın akması için iCook 4 Lt’lik Buharlı Tencereye koyun.

  3. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Zeytinyağı iCook 1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tavada orta ateşte sarımsakla birlikte bir dakika süreyle ısıtın. Domates sosunu ve fesleğen yapraklarını ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 -15 dakika pişirin. Ateşten alın ve kenarda bekletin.

  4. Tencerenin dibine hazırladığınız domates sosundan iki kepçe yayın, üzerine kızarmış patlıcanları dizin, bir avuç parmesan peyniri, tuz ve mozzarella ekleyin. Bütün patlıcanlar bitene kadar aynı sırayla kat kat dizmeye devam edin. En üste domates sosu, tuz, karabiber ve parmesan peyniri rendesi koyun. 40 dakika fırında tutun ve piştikten sonra tekrar taze parmesan peyniri ekleyin. Servis yapın ve afiyetle yiyin!

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım