Parmigiana
Yemek Tarifleri
Parmigiana, güney İtalya’nın Campania ve Sicilya bölgelerine özgü bir İtalyan yemeğidir. Bu yemek Parmigiana di Melanzane ya da Melanzane alla Parmigiana olarak da adlandırılır ve tipik olarak kızarmış patlıcan, peynir ve domates sosu katmanlarıyla hazırlanır.
Kullanılan iCook ürünleri:
Ahşap Kesme Tahtası
5’li Bıçak Seti
25 cm Kapaklı Yapışmaz Tava
4 Lt’lik Buharlı Tencere
1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
Malzemeler:
700 g patlıcan
20 g un
1 diş sarımsak, soyulmuş ve ince kıyılmış
250 g domates sosu
10 yaprak fesleğen
250 g mozzarella peyniri, dilimlenmiş
80 g parmesan peyniri, ince rendelenmiş
Bitkisel yağ, patlıcanları kızartmak için
2 yemek kaşığı ekstra sızma zayetinyağı
Tuz ve karabiber, damak tadına göre
Hazırlama Yöntemi:
Fırını önceden 200°C’de ısıtın
Patlıcanları boylamasına dilimleyin, tuzlayın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Fazla suyu kağıt havluyla bastırarak alın. Her iki yüzünü una bulayın ve iCook Kapaklı Yapışmaz Tavaya bitkisel yağ ekleyerek açık kahverengi olana kadar kızartın. Patlıcanları fazla yağın akması için iCook 4 Lt’lik Buharlı Tencereye koyun.
Bu arada domates sosunu hazırlayın. Zeytinyağı iCook 1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tavada orta ateşte sarımsakla birlikte bir dakika süreyle ısıtın. Domates sosunu ve fesleğen yapraklarını ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 -15 dakika pişirin. Ateşten alın ve kenarda bekletin.
Tencerenin dibine hazırladığınız domates sosundan iki kepçe yayın, üzerine kızarmış patlıcanları dizin, bir avuç parmesan peyniri, tuz ve mozzarella ekleyin. Bütün patlıcanlar bitene kadar aynı sırayla kat kat dizmeye devam edin. En üste domates sosu, tuz, karabiber ve parmesan peyniri rendesi koyun. 40 dakika fırında tutun ve piştikten sonra tekrar taze parmesan peyniri ekleyin. Servis yapın ve afiyetle yiyin!
Yemek tarifini buradan
PDF
/
ePub
olarak indirebilirsiniz.