Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Stockfood

Spaghetti alla Puttanesca (Puttanesca usulü spagetti makarna)

Yemek Tarifleri

Puttanesca usulü spagetti, Napoli menşeli bir İtalyan yemeğidir. Malzemeleri tipik olarak domates sosu, zeytin, ançuez ve tabii ki spagetti makarnasıdır.

Kullanılan iCook ürünleri:

  1. Ahşap Kesme Tahtası

  2. 5’li Bıçak Seti

  3. 4 Litrelik Kapaklı Tencere

  4. 1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

  5. 3 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

  6. 4 Litrelik Buharlı Tencere

  7. 3 Lt’lik Karıştırma Kabı

Malzemeler:

  1. 0,5 Lt et suyu

  2. Zeytinyağ

  3. 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ince kıyılmış

  4. 4 ançuez fileto, doğranmış

  5. 8 kiraz domates, ikiye kesilmiş

  6. 10 siyah zeytin, çekirdeği çıkarılmış

  7. 20 g kapari, suyu süzülmüş

  8. 600 g domates sosu

  9. 180 g spagetti makarna

  10. Tuz, damak tadına göre

  11. Küçük bir tutam taze İtalyan maydanozu, doğranmış

  12. 100 g parmesan peyniri, taze rendelenmiş (isteğe bağlı)

Hazırlama Yöntemi:

  1. 4 Lt'lik Kapaklı Tencerede az tuz eklenmiş suyu kaynatın. Paket üzerindeki talimatlara uyarak1 Lt'lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tavada et suyunu hazırlayın.

  2. Bu arada, 3 Lt'lik Kapaklı Tencerede zeytinyağı orta ateşte ısıtın. Isındıktan sonra sarımsak ekleyin ve kokusu çıkana kadar 10-20 saniye karıştırın. Ançuez ve domatesleri ekleyin, 1 dakika karıştırdıktan sonra zeytin ve kaparileri de ekleyin ve 20-30 saniye daha karıştırın. Domates sosunu ekleyin, kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sos kaynarken et suyunu aralıklı olarak ekleyin. Bu son adım yaklaşık 20 dakika sürmelidir.

  3. Tuz eklenmiş su kaynadıktan sonra spagetti makarnayı ekleyerek çok yumuşak olmayacak şekilde pişirin ve süzdükten sonra 4 Lt'lik Kapaklı Tencereye koyun (bu tencere süzgeç olarak kullanmak için harikadır). Makarna suyunun yarısını 3 Lt'lik Karıştırma Kabında tutun.

  4. Pişmiş makarnayı sosa ekleyin, gerekirse biraz makarna suyu ekleyerek gevşemesine yardımcı olun. Servis yaparken üzerine biraz daha sos koyun ve maydanozla süsleyin.

İsteğe bağlı servis önerisi: Üstüne taze rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirebilirsiniz.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım