Toplam hazırlama süresi: 1,5 saat / Porsiyon: 10 / Enerji değeri: Porsiyon başına 183 kcal
Pişirme gereçleri:
4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere
1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
Kapaklı Karıştırma Kapları
Kubbe Kapak
Malzemeler:
5 çorba kaşığı ahududu reçeli
200 g ahududu veya çilek (taze veya dondurulmuş)
300 ml %20 krema
3 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı şeker
60 g dövülmüş fındık
Pandispanya için malzemeler:
12 bardak un
3 yumurta
1/2 bardak şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 3,5 g
Yağ – 11,0 g
Karbonhidrat – 17,5 g
Enerji değeri – 183,0 kcal
Kolesterol – 153 mg
Glisemik endeks – 95 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Pandispanya: Mikser yardımıyla yumurtaları şekerle yoğun bir köpük oluşturacak şekilde çırpın. Çırpmaya devam ederken, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.
Hamuru önceden ısıtılmış ve tereyağ ile yağlanmış tencereye boşaltın. Pandispanyayı 30-40 dakika pişirin. Hamur tencerenin kenarlarından ayrılmaya başlayınca altını kapatın. Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Pandispanyanın üstünü açarak soğumaya bırakın. Ardından parçalara ayırın ve küçük servis kaselerinin dibine bu parçaları yerleştirin.
Üzerlerine ahududu koyun. Beklemeye alın.
Tencerenin üst kısmında kremayı pişirin. Tavadaki kremanın yarısını ısıtın. Bu arada, yumurta sarılarıyla şekeri pütürsüz olana kadar çırpın. Isıttığınız kremayı yumurta sarısı karışımına ekleyin ve mikserle iyice çırpın. Kremayı tavaya aktarın ve kısık ateşte pişirin. Yoğunlaşana kadar iyice karıştırın.
Her servis kasesine 1/2 çay kaşığı ahududu reçeli ekleyin. Ardından da soğumuş kremayı ekleyin. Dövülmüş fındıkla süsleyin ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis öncesi ahududuyla süsleyin.