Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

İngiliz Pandispanyası

Yemek Tarifleri

Toplam hazırlama süresi: 1,5 saat / Porsiyon: 10 / Enerji değeri: Porsiyon başına 183 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. 4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere

  2. 1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

  3. Kapaklı Karıştırma Kapları

  4. Kubbe Kapak

Malzemeler:

  1. 5 çorba kaşığı ahududu reçeli

  2. 200 g ahududu veya çilek (taze veya dondurulmuş)

  3. 300 ml %20 krema

  4. 3 yumurta sarısı

  5. 3 çorba kaşığı şeker

  6. 60 g dövülmüş fındık

Pandispanya için malzemeler:

  1. 12 bardak un

  2. 3 yumurta

  3. 1/2 bardak şeker

  4. 1 çay kaşığı kabartma tozu

1 porsiyon için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 3,5 g

  2. Yağ – 11,0 g

  3. Karbonhidrat – 17,5 g

  4. Enerji değeri – 183,0 kcal

  5. Kolesterol – 153 mg

  6. Glisemik endeks – 95 (yüksek)

Hazırlama yöntemi:

  1. Pandispanya: Mikser yardımıyla yumurtaları şekerle yoğun bir köpük oluşturacak şekilde çırpın. Çırpmaya devam ederken, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.

  2. Hamuru önceden ısıtılmış ve tereyağ ile yağlanmış tencereye boşaltın. Pandispanyayı 30-40 dakika pişirin. Hamur tencerenin kenarlarından ayrılmaya başlayınca altını kapatın. Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

  3. Pandispanyanın üstünü açarak soğumaya bırakın. Ardından parçalara ayırın ve küçük servis kaselerinin dibine bu parçaları yerleştirin.

  4. Üzerlerine ahududu koyun. Beklemeye alın.

  5. Tencerenin üst kısmında kremayı pişirin. Tavadaki kremanın yarısını ısıtın. Bu arada, yumurta sarılarıyla şekeri pütürsüz olana kadar çırpın. Isıttığınız kremayı yumurta sarısı karışımına ekleyin ve mikserle iyice çırpın. Kremayı tavaya aktarın ve kısık ateşte pişirin. Yoğunlaşana kadar iyice karıştırın.

  6. Her servis kasesine 1/2 çay kaşığı ahududu reçeli ekleyin. Ardından da soğumuş kremayı ekleyin. Dövülmüş fındıkla süsleyin ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis öncesi ahududuyla süsleyin.

İlgili içerik

Mousse au Chocolat (Çikolatalı Mus)

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım