Toplam hazırlama süresi: 50 dakika / Porsiyon: 6 / Enerji değeri: Porsiyon başına 183 kcal
Pişirme gereçleri:
4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere
Kapaklı Karıştırma Kapları
Malzemeler:
3 şeftali (taze yerine konserve de kullanılabilir)
100 g çilek (taze veya dondurulmuş)
100 g ahududu (taze veya dondurulmuş)
2 çorba kaşığı konyak veya brendi
4 yumurta
2 çorba kaşığı su veya konserve şeftali suyu
50 g şeker
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 4,1 g
Yağ – 2,8 g
Karbonhidrat – 17,1 g
Enerji değeri – 182,2 kcal
Kolesterol – 152 mg
Glisemik endeks – 95 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Şeftalileri orta boy dilimler halinde kesin ve karıştırma kabına alın. 1 çorba kaşığı brendi ekleyin ve iyice karıştırın.
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta aklarını şeker, kalan brendi ve su ile karıştırın ve tencereye boşaltın. Elde ettiğiniz karışımı 3-5 dakika çırpın. Bir başka kapta yumurta aklarını mikserle çırpın.
Çırpılmış yumurta aklarını yumurta sarıları karışımına ekleyin. Böylece kremanız hazır olacaktır.
Servis kaselerini meyvelerle doldurun. Üzerlerine kremayı boşaltın.
Servis kaselerini tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın. Tencerede 35 dakika pişirin.