Toplam hazırlama süresi: 20 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 253 kcal
Pişirme gereçleri:
Senior Kapaklı Sote Tavası
Malzemeler:
2 kalamar, taze dondurulmuş
300 g levrek veya sudak balığı filetosu
8 adet büyük kabuklu midye
1 (220 g) kuru soğan
50 ml bitkisel yağ
100 g kereviz sapı
4 kiraz domates
400 ml balık suyu veya su
1 diş sarımsak
3 sap kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağ, deniz tuzu, karabiber (tane)
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 32,6 g
Yağ – 11,9 g
Karbonhidrat – 3,8 g
Enerji değeri – 252,8 kcal
Kolesterol – 139 mg
Glisemik endeks – 25 (düşük)
Hazırlama yöntemi:
Midye kabuklarını metal fırçayla temizleyin.
İnce ince doğradığınız kuru soğan ve havucu önceden ısıtılmış sote tavasında az yağda ve yüksek orta ateşte kızartın. 3. Kalamarları soyun ve enlemesine halka halka kesin. Balık filetolarını iri parçalar halinde kesin.
Kalamar halkalarını ve balık parçalarını kavrulmuş sebze karışımına ekleyin. Balık suyunu sote tavasındaki malzemenin üstü örtülecek şekilde dökün ve doğranmış domatesleri ekleyin. Kaynadıktan sonra kekik ve sarımsağı ekleyin ve az tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Orta ateşte 4 dakika pişirin.
Midyeleri ekleyin ve kapağını kapatın. Tavayla kapak arasında su bariyeri oluşuncaya kadar bekleyin. Ardından ocağı kapatın ve 5-7 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
Lütfen pişme süresinin oldukça kısa olduğunu dikkate alın ve kereviz saplarını fazla pişirmemeye dikkat edin. Güveçte Balık çok tahıllı baget ekmek veya tost ekmeğiyle birlikte servis yapılabilir.