Toplam hazırlama süresi: 35-40 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 222 kcal
Pişirme gereçleri:
30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava ya da Senior Sote Tavası
Kapaklı Karıştırma Kabı
Malzemeler:
4 adet derisi üzerinde olan sudak balığı filetosu (her biri 120-140 g)
1 yumurta (birleştirme için)
10 g buğday unu (kırıntı için)
30 gr ince kıyılmış badem
1 g kuru mercanköşk
400 g taze fasulye
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
damak tadına göre tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 28 g
Yağ – 9,9 g
Karbonhidrat – 5,2 g
Enerji değeri – 221,9 kcal
Kolesterol – 135 mg
Glisemik endeks – 70 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Sudak balığı filetolarını sudan geçirdikten sonra kağıt havluyla hafif hafif bastırarak kurutun.
Yumurtalı karışımı hazırlamak için yumurtayı kırın ve 2 çorba kaşığı su ekleyin. İyice çırptıktan sonra tuz, karabiber ve mercanköşkle çeşnilendirin.
Balık filetolarını önce yumurtalı karışımına, sonra un ve ince kıyılmış bademe bulayın. Kızartma tavasında veya senior sote tavasında orta ateşte her bir yüzü 3-5 dakika olacak şekilde kızartın.
Balık piştikten sonra tavaya taze fasulyeyi, ardından sarımsağı ve iki çorba kaşığı su ekleyin ve kapağını kapatın. Fasulyeler pişene kadar 7-10 dakika kadar pişirin.