Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Bademli Çıtır Sudak Balığı Filetosu

Yemek Tarifleri

Toplam hazırlama süresi: 35-40 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 222 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. 30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava ya da Senior Sote Tavası

  2. Kapaklı Karıştırma Kabı

Malzemeler:

  1. 4 adet derisi üzerinde olan sudak balığı filetosu (her biri 120-140 g)

  2. 1 yumurta (birleştirme için)

  3. 10 g buğday unu (kırıntı için)

  4. 30 gr ince kıyılmış badem

  5. 1 g kuru mercanköşk

  6. 400 g taze fasulye

  7. 1 diş sarımsak

  8. 1 çorba kaşığı bitkisel yağ

  9. damak tadına göre tuz ve karabiber

1 porsiyon için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 28 g

  2. Yağ – 9,9 g

  3. Karbonhidrat – 5,2 g

  4. Enerji değeri – 221,9 kcal

  5. Kolesterol – 135 mg

  6. Glisemik endeks – 70 (yüksek)

Hazırlama yöntemi:

  1. Sudak balığı filetolarını sudan geçirdikten sonra kağıt havluyla hafif hafif bastırarak kurutun.

  2. Yumurtalı karışımı hazırlamak için yumurtayı kırın ve 2 çorba kaşığı su ekleyin. İyice çırptıktan sonra tuz, karabiber ve mercanköşkle çeşnilendirin.

  3. Balık filetolarını önce yumurtalı karışımına, sonra un ve ince kıyılmış bademe bulayın. Kızartma tavasında veya senior sote tavasında orta ateşte her bir yüzü 3-5 dakika olacak şekilde kızartın.

  4. Balık piştikten sonra tavaya taze fasulyeyi, ardından sarımsağı ve iki çorba kaşığı su ekleyin ve kapağını kapatın. Fasulyeler pişene kadar 7-10 dakika kadar pişirin.

İlgili içerik

Ispanak, Karides, Siyah Pirinç ve Su Yosunlu Kalamar Dolması

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım