Toplam hazırlama süresi: 30 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 298 kcal
Pişirme gereçleri:
1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere
20 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Malzemeler:
3 küçük kalamar
İç malzemesi:
100 g kokteyl karides
100 gram taze ıspanak
180 gr siyah pirinç
100 g su yosunu
5 g acı kırmızı biber
3 g susam
40 g soya sosu
3 limon
20 ml beyaz şarap
25 g tereyağ
2 g maydanoz yaprağı
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 22,3 g
Yağ – 8,4 g
Karbonhidrat – 33,1 g
Enerji değeri – 298 kcal
Kolesterol – 72,2 mg
Glisemik endeks – 55 (düşük)
Hazırlama yöntemi:
Siyah pirinci 4 litrelik paslanmaz çelik tencerede haşlayın.
Kalamarları soyun ve iç organlarını çıkarın.
Ispanak ve karidesi kızartma tavasında yağsız olarak yüksek ateşte kavurduktan sonra su yosunuyla birleştirin ve acı kırmızı biber ve susamı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra biraz soya sosu ekleyin.
Kalamarları çok sıkı olmayacak şekilde bu içle doldurun ve açılmamaları için çöp şişe geçirin.
Kalamarları pirinçle aynı tencerede pişirin. Ispanak ve karideslerin kavrulduğu tavada kalan suyu 1 litrelik tavaya alın, beyaz şarap, limon suyu ve tereyağı ekleyin, kapağını kapatın ve 4 litrelik tencerenin üzerinde 7-8 dakika pişirin. Pişirme süresi tamamen kalamarların boyutuna bağlı olup, 6 ila 12 dakika civarında sürecektir. Haşlanmış kalamarları pilavın üzerinde, sos ve ince doğranmış maydanozla servis yapın.