Toplam hazırlama süresi: 1 saat 10 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 393 kcal
Pişirme gereçleri:
30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Senior Kapaklı Sote Tavası
Malzemeler:
1 kg sudak balığı filetosu (derisiz ve kılçıksız)
20 g un
50 ml bitkisel yağ
400 g havuç
400 soğan
30 ml elma sirkesi
300 ml domates püresi
4 adet karanfil
1 g tarçın
veya limon suyu
defne yaprağı
tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 47,0 g
Yağ – 13,7 g
Karbonhidrat – 20,5 g
Enerji değeri – 393,4 kcal
Kolesterol – 150 mg
Glisemik endeks – 85 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Balık filetolarını porsiyonlara ayırın, una bulayın ve fazla unu silkeleyin. Kızartma tavasına bitkisel yağ koyun ve balık filetolarını yarı yarıya pişecek şekilde, her bir yüzü 1,5-2 dakika kızartın. Kurumaması için fazla pişirmeyin. Sote tavasında tam olarak pişirin.
İnce doğranmış soğan ve havuç rendesini 15-20 dakika senior sote tavasında kavurun. Ardından elma sirkesi ekleyin ve buharlaştırın. Domates püresi, limon suyu, tuz, karabiber, karanfil, tarçın ve defne yaprağını ekleyin. Hepsini birlikte 5 dakika daha pişirin.
Marinasyon sosu yoğun bir ekşi krema kıvamında olmalıdır. Marinasyon sosunun yarısını sote tavasından boşaltın. Kalan marinasyon sosuna balıkları döşedikten sonra, sosun boşalttığınız yarısını balıkların üzerine gezdirin, kapağı kapatın ve kaynamaya bırakın. Tavayla kapak arasında su bariyeri oluşunca, ocağın altını kapatın. Balıkları bu şekilde 25-30 dakika dinlendirin. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk servis yapın.