Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Doğal Yoğurt Soslu Çubuk Tarçınlı Kuzu Kebap

Yemek Tarifleri

Toplam hazırlama süresi: 1 saat 30 dakika / Porsiyon: 6 / Enerji değeri: Porsiyon başına 268 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. 30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava

  2. Kapaklı Karıştırma Kapları

Malzemeler:

  1. 500 g kuzu eti

  2. 1 soğan

  3. 1 diş sarımsak

  4. 1 tutam tane kimyon

  5. 5 sap kişniş

  6. Acı kırmızı biber

  7. 8 çubuk tarçın

  8. damak tadına göre tuz ve karabiber karışımı

Sos için malzemeler:

  1. 250 ml doğal yoğurt

  2. 4 sap nane

  3. 1 çay kaşığı limon suyu

  4. damak tadına göre tuz ve karabiber

1 porsiyon (400 ml) için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 23,2 g

  2. Yağ – 17,6 g

  3. Karbonhidrat – 4,1 g

  4. Enerji değeri – 267,8 kcal

  5. Kolesterol – 87,5 mg

  6. Glisemik endeks – 20 (düşük)

Hazırlama yöntemi:

  1. Kuzu budunun sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Ardından büyük bir bıçak kullanarak etleri ince ince doğrayın. Alternatif olarak, etleri kıyma makinesinden de geçirebilirsiniz.

  2. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın, karıştırma kabına koyun ve kişniş yapraklarıyla ince doğranmış eti ekleyin. İyice karıştırın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin, acı kırmızı biberleri ekleyin. İnce kesilmiş eti bir saat buzdolabında bekletin.

  3. Nane yapraklarını ince ince kesin, yoğurda ekleyin, limon suyu, tane kimyon, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın ve 15-20 dakika buzdolabında bekletin.

  4. Eti buzdolabından çıkarın, havasının çıkması ve yumuşaması için dövün ve 8 porsiyona ayırın.

  5. Ellerinizi ıslatarak bir porsiyon et alıp krep şekline sokun. Bu “krepin” bir ucuna çubuk tarçın koyup çubuk tarçının iki ucu dışarıda kalacak şekilde sosis gibi yuvarlayın. Geri kalan 7 porsiyona da aynısını uygulayın.

  6. Kızartma tavasını orta ateşte ısıtın, kebapları her bir yüzleri (toplam 4 yüz) 2-3 dakika olacak şekilde pişirin. Kapağını kapatın, ateşi kısarak minimuma getirin ve kebapları kızartma tavasında 5-7 dakika daha pişirin.

  7. Pişmiş kebapları 2’şer tane olacak şekilde ayrı ayrı tabaklara aktarın ve yoğurtlu sosla birlikte servis edin. İsteğe göre herhangi bir başka sos da kullanılabilir.
    Etler kıyma şekline getirmek yerine küçük küçük kesildiğinde, daha sulu olur. Çubuk tarçın yerine normal şiş de kullanabilirsiniz. Ancak çubuk tarçınlar birkaç kez kullanılabilir.

İlgili içerik

Kuzu Etli ve Sebzeli Bulgur

Yemek Tarifleri

Devamı

Sebze Soslu Dana Kaburga

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım