Toplam hazırlama süresi: 35 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 180 kcal
Pişirme gereçleri:
4 Litrelik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere veya Büyük Rende / Buharda Pişirme Aparatlı 8 Litre Kapaklı Tencere
Kapaklı Karıştırma Kapları
20 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Malzemeler:
4 kemiksiz tavuk göğsü (derileri çıkarılmış), her biri 110 g
4 sap maydanoz
150 g istiridye mantarı
1 soğan
1 tutam köri
tuz ve karabiber
Garnitür için malzemeler:
150 g karnabahar
150 g brokoli
1 havuç
1 kabak
1 tutam kuru kekik
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 23,1 g
Yağ – 4,7 g
Karbonhidrat – 11,3 g
Enerji değeri – 180 kcal
Kolesterol – 44 mg
Glisemik endeks – 85 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Kızartma tavasını önceden ısıtın, yağlanmış kağıt havluyla silin, istiridye mantarlarını ve ince doğranmış soğanları çevirerek kavurun. Tuz, karabiber ve köri ekleyin, hepsini güzelce karıştırın, soğuduktan sonra maydanozları ekleyin.
Tavuk göğüslerini boylamasına dilimleyin ve kağıt gibi serin. İçleri bir uç boyunca yayın ve tavuk etini yuvarlayarak sarın. Elde ettiğiniz ruloyu streç filmle sıkıca sarın. 4 Litrelik Paslanmaz Çelik Kapaklı Buharda Pişirici Tencere veya Buharda Pişirme Aparatlı 8 Litre Kapaklı Tencereye su koyun, kaynatın ve buharda pişirme aparatına tavuk rulolarını koyarak 15-20 dakika bekletin.
Karnabahar ve brokoliyi çiçekçiklerine ayırın, kabağı iri iri doğrayın, havucu ise ince ince dilimleyin. Tavuk ruloları pişince, buharda pişirme aparatından çıkarın, yerine maksimum 4-5 dakika olacak şekilde sebzeleri koyun.
Tavuk rulolarına sarılı streç filmleri çıkarın, enlemesine dilimleyin ve garnitür sebzeler eşliğinde servis edin. Et pişerken çıkan suyunda servis edilebilir.