Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Haşlanmış Sebzeli Piliç Sarma

Yemek Tarifleri

Toplam hazırlama süresi: 35 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 180 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. 4 Litrelik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere veya Büyük Rende / Buharda Pişirme Aparatlı 8 Litre Kapaklı Tencere

  2. Kapaklı Karıştırma Kapları

  3. 20 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava

Malzemeler:

  1. 4 kemiksiz tavuk göğsü (derileri çıkarılmış), her biri 110 g

  2. 4 sap maydanoz

  3. 150 g istiridye mantarı

  4. 1 soğan

  5. 1 tutam köri

  6. tuz ve karabiber

Garnitür için malzemeler:

  1. 150 g karnabahar

  2. 150 g brokoli

  3. 1 havuç

  4. 1 kabak

  5. 1 tutam kuru kekik

1 porsiyon için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 23,1 g

  2. Yağ – 4,7 g

  3. Karbonhidrat – 11,3 g

  4. Enerji değeri – 180 kcal

  5. Kolesterol – 44 mg

  6. Glisemik endeks – 85 (yüksek)

Hazırlama yöntemi:

  1. Kızartma tavasını önceden ısıtın, yağlanmış kağıt havluyla silin, istiridye mantarlarını ve ince doğranmış soğanları yüksek ateşte çevirerek kavurun. Tuz, karabiber ve köri ekleyin, hepsini güzelce karıştırın, soğuduktan sonra maydanozları ekleyin.

  2. Tavuk göğüslerini boylamasına dilimleyin ve kağıt gibi serin. İçleri bir uç boyunca yayın ve tavuk etini yuvarlayarak sarın. Elde ettiğiniz ruloyu streç filmle sıkıca sarın. 4 Litrelik Paslanmaz Çelik Kapaklı Buharda Pişirici Tencere veya Buharda Pişirme Aparatlı 8 Litre Kapaklı Tencereye su koyun, kaynatın ve buharda pişirme aparatına tavuk rulolarını koyarak 15-20 dakika bekletin.

  3. Karnabahar ve brokoliyi çiçekçiklerine ayırın, kabağı iri iri doğrayın, havucu ise ince ince dilimleyin. Tavuk ruloları pişince, buharda pişirme aparatından çıkarın, yerine maksimum 4-5 dakika olacak şekilde sebzeleri koyun.

  4. Tavuk rulolarına sarılı streç filmleri çıkarın, enlemesine dilimleyin ve garnitür sebzeler eşliğinde servis edin. Et pişerken çıkan suyunda servis edilebilir.

İlgili içerik

Doğal Yoğurt Soslu Çubuk Tarçınlı Kuzu Kebap

Yemek Tarifleri

Devamı

Sebze Soslu Dana Kaburga

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım