Toplam hazırlama süresi: 2 saat / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 465 kcal
Pişirme gereçleri:
Senior Kapaklı Sote Tavası
30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Malzemeler:
1,5 kg dana yanak (but da olur)
30 g un
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
300 g kereviz sapı
2 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
50 ml elma sirkesi
2 g kekik
2 domates
tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 54,3 g
Yağ – 21,4 g
Karbonhidrat – 13,7 g
Enerji değeri – 464,7 kcal
Kolesterol – 525 mg
Glisemik endeks – 85 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Dana yanak etlerindeki tüm sinirleri temizleyin, etleri una bulayın ve yağ ekleyerek kızartma tavasında her iki yüzü de kızaracak şekilde pişirin. Sirkeyi ekleyin ve buharlaştırın. Etleri yağsız pişirmek istiyorsanız, una buladıktan sonra, yağlanmış kağıt havluyla silinmiş tavada pişirin.
Domates ve sarımsak da dahil tüm sebzeleri 1 cm’lik küpler halinde doğrayın ve sote tavasında yüksek ateşte çevirerek yağsız olarak pişirin. Ardından dana yanaklarına kekiği ve kavurma sırasında oluşan sosu ekleyin. Et ve sebzelerin üzeri kaplanacak şekilde su ekleyin ve kaynatın.
Köpüğünü alın, tuz ve karabiber ekleyin, ateşi kısın, su bariyerinin oluşmasını sağlayın ve dana yanakları 1 buçuk saat pişirin.
Etleri servis tabağına alın. Sebze karışımının suyunu süzün, damak zevkinize göre çeşnilendirin ve etin üstüne dökün.