Toplam hazırlama süresi: 15-20 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 506 kcal
Pişirme gereçleri:
30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
1 veya 2 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
Kapaklı Karıştırma Kabı
Malzemeler:
Her biri 230 g olan 4 parça dana eti
3 biber (yeşil, sarı ve kırmızı)
4 orta boy domates
4 sap kişniş
1 çorba kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1/2 Iceberg marul
tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 41,8 g
Yağ – 32,3 g
Karbonhidrat – 12,1 g
Enerji değeri – 506,4 kcal
Kolesterol – 238 mg
Glisemik endeks – 25 (düşük)
Hazırlama yöntemi:
Dana eti parçalarını yağlayın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin, marinasyon için 10 dakika bekleyin.
Biberleri iri doğrayın ve kabukları kolayca soyulacak şekilde tavada 5-7 dakika pişirin. Ardından soğuk suyun altına tutup soğutun, kabuklarını soyun, kağıt havluyla sularını alın ve bıçakla ince ince doğrayın.
Domateslere bıçakla çentik atın, 5-10 saniye kaynamış suda tutun, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Doğranmış domates ve biberleri karıştırın, sirkeyi, kalan zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyin, karışımın dinlenmesi için bekleyin.
Kızartma tavasını önceden ısıtın. Et parçalarının fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, her iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ardından kapağını kapatarak düşük ateşte 5 dakika daha pişirin.
Et iyi pişmiş seviyeye geldikten sonra servis tabağına aktarın ve sebze sosu ve garnitür olarak Iceberg marul yapraklarıyla servis yapın.