Toplam hazırlama süresi: 1 saat 30 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 495 kcal
Pişirme gereçleri:
30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Senior Kapaklı Sote Tavası
Kapaklı Karıştırma Kapları
Malzemeler:
4 küçük patlıcan
100 g Gouda peyniri
İç malzemesi:
450 g doğranmış hindi eti
200 g kabak
1 soğan
1 küçük havuç
3 (150 g) kereviz sapı
1 tutam tane kimyon
1 diş sarımsak
2 domates
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 31,6 g
Yağ – 29,1 g
Karbonhidrat – 26,6 g
Enerji değeri – 494,7 kcal
Kolesterol – 258,7 mg
Glisemik endeks – 85 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye kesin, kızartma tavasına alın, kapağını kapatın ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen patlıcanlar biraz soğuduktan sonra içlerini kaşıkla çıkarın, kabuk kısımlarını tutun. Daha sonra içlerini dolduracağız.
Tüm sebzeleri ince ince doğrayın. Sarımsağı ince doğrayın.
Senior kapaklı sote tavasında önce bütün sebzeleri diri kalacak şekilde yüksek ateşte az yağla karıştırarak pişirin. Ardından doğranmış hindi etini ekleyin, iyice karıştırın, patlıcan içini ve tane kimyonu ekleyin.
Patlıcanlara bu içi doldurun ve ilk şekillerini alacak şekilde düzeltin. Doldurulmuş patlıcanları senior kapaklı sote tavasına veya kızartma tavasına dizin. Üzerlerine rendelenmiş Gouda peyniri serpin, dibine 1 cm kadar su koyun ve kalan hindi etini ekleyin. Kapağı kapalı olarak ve su bariyerinden faydalanarak 15 dakika pişirin.
Pişen patlıcanları servis tabağına aktarın ve üzerlerine pişirme sıvısını dökün. Bu tarif Tzatziki (cacık) ve Mazzoni soslarıyla da çok lezzetli olur.