Toplam hazırlama süresi: 60 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 96 kcal
Pişirme gereçleri:
Kapaklı Yapışmaz Tava
Kapaklı Karıştırma Kabı
Malzemeler:
6 pırasa
250 ml doğal yoğurt
4 sap kişniş
4 sap tarhun yaprağı
1 çorba kaşığı balsamik sirke
1 çay kaşığı bal (balsamik sirkeyle karıştırın)
1 çay kaşığı tane hardal
tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 6,1 g
Yağ – 2,1 g
Karbonhidrat – 13,2 g
Enerji değeri – 96,4 kcal
Kolesterol – 5,6 mg
Glisemik endeks – 25 (düşük)
Hazırlama yöntemi:
Pırasaları enlemesine 10 cm’lik parçalar halinde kesin, iyice yıkayın, şekillerinin bozulmaması için gıda ipiyle bağlayın. Gıda ipi yerine buharda haşlanmış pırasa şeritlerinden de kullanabilirsiniz.
Kapaklı yapışmaz tavada su kaynatın, tuz ekleyin. Hazırladığınız pırasaları kaynamış tuzlu suya koyun. Suyu tekrar kaynatın ve tavayla kapak arasında oluşan su bariyerinden faydalanarak pırasaları 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişen pırasaları soğutun, kağıt havluyla sularını alın ve servis tabağına dizin.
İnce doğranmış otları, hardal taneleri, doğal yoğurt, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak sirkeli zeytinyağlı sosu hazırlayın. Sosu soğumaya bırakın.
Servis tabağındaki pırasaların üzerine sirkeli zeytinyağlı sosu döktükten sonra bal ve balsamik sirke karışımını ekleyin. Tercihen pırasaların sosu çekmesi için bu yemeği bir süre buzdolabında bekletin.