Toplam hazırlama süresi: 50 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 475 kcal
Pişirme gereçleri:
Kapaklı Karıştırma Kabı
8-Litre Tencere ve Kapak, Makarna Halkası
Senior Kapaklı Sote Tavası
Gnocchi için malzemeler:
100 g buğday unu
1 yumurta
500 g patates
damak tadına göre tuz ve karabiber
Pesto için malzemeler:
1 limonun rendesi
40 g Parmesan (Parmigiano-Reggiano) peyniri
5 kapari
40 g maydanoz
1 diş sarımsak
100 ml zeytinyağ
70 g ceviz içi
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 11,3 g
Yağ – 36,3 g
Karbonhidrat – 25,6 g
Enerji değeri – 475 kcal
Kolesterol – 65 mg
Glisemik endeks – 85 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Patatesleri kabuklu olarak haşlayın, soğutun ve kabuklarını soyun.
Herhangi bir sıvı eklemeden patatesleri süzgeçten geçirerek kalın bir püre yapın.
Gnocchi hamurunu hazırlamak için un ve yumurtayı patates püresine ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur yumuşak ve esnek olmalıdır.
Hamuru ince bir kütük şeklinde yuvarlayın ve enlemesine 2.5 cm’lik parçalar halinde kesin. Çatal yardımıyla bütün hamur parçalarını yassı olacak şekilde bastırın.
Pesto sosu yapmak için blender kullanın: Kapari, Parmesan peyniri, maydanoz, sarımsak, ceviz ve zeytinyağı ekleyin ve bütün bu malzemeleri düşük hızda pürüzsüz bir karışıma dönüştürün.
8 Lt Tencerede su kaynatın, tuz ekleyin, gnocchi’leri tuzlu suya atın ve 1-2 dakika pişirin.
Pişmiş gnochhi’leri servis kasesine aktarın, üzerlerine pesto sosu dökün. Marketten aldığınız pesto sosu ya da herhangi bir diğer sosu da kullanabilirsiniz.