Rezene, Kuru Fasulye ve Kızarmış Lor Peynirli Salata
Yemek Tarifleri
Serin ayları için mükemmel sağlıklı, doyurucu ve kolay bir salata.
Serin ayları için mükemmel sağlıklı, doyurucu ve kolay bir salata.
Toplam hazırlama süresi: 30 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 222 kcal
Pişirme gereçleri:
30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Kapaklı Karıştırma Kapları
Malzemeler:
1 baş rezene (bunun yerine bir demet kereviz sapı da kullanılabilir)
400 g kuru fasulye, konserve
1 kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 limonun rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı balsamik sirke
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği yağı
5 sap maydanoz, ince doğranmış
200 g lor peyniri veya tofu
damak tadına göre tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 15,4 g
Yağ – 12,3 g
Karbonhidrat – 12,3 g
Enerji değeri – 221,6 kcal
Kolesterol – 30,5 mg
Glisemik endeks – 20 (düşük)
Hazırlama yöntemi:
Rezeneyi ince ince dilimleyin veya rendeleyin ve 10 dakika soğuk suda bekletin.
Büyük bir karıştırma kabında konserve kuru fasulye, kırmızı soğan (ince şeritler halinde doğranmış), limon rendesi, ince ince doğranmış sarımsak ve maydanozu karıştırın. Rezeneyi sudan çıkarın ve kağıt havluyla hafif hafif bastırarak kurutun. Karıştırma kabındaki diğer sebzelere rezeneyi de ekleyin, balsamik sirke ve limon suyuyla soslayın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.
Kızartma tavasını orta ateşte önceden ısıtın. Lor peynirini 2 cm’lik küpler halinde kesin, ahşap şişlere 3-4 küp geçirin ve kabak çekirdeği yağı eklediğiniz tavada çevirerek hafifçe kızartın.
Salatayı servis tabağına alın ve üzerine şişe geçirilmiş kızarmış peynir koyun.
Dilerseniz üzerine balsamik sirke gezdirin.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.