Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Rezene, Kuru Fasulye ve Kızarmış Lor Peynirli Salata

Yemek Tarifleri

Serin ayları için mükemmel sağlıklı, doyurucu ve kolay bir salata.

Toplam hazırlama süresi: 30 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 222 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. 30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava

  2. Kapaklı Karıştırma Kapları

Malzemeler:

  1. 1 baş rezene (bunun yerine bir demet kereviz sapı da kullanılabilir)

  2. 400 g kuru fasulye, konserve

  3. 1 kırmızı soğan

  4. 2 diş sarımsak

  5. 1 limonun rendesi

  6. 1 çorba kaşığı limon suyu

  7. 2 çorba kaşığı balsamik sirke

  8. 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği yağı

  9. 5 sap maydanoz, ince doğranmış

  10. 200 g lor peyniri veya tofu

  11. damak tadına göre tuz ve karabiber

1 porsiyon için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 15,4 g

  2. Yağ – 12,3 g

  3. Karbonhidrat – 12,3 g

  4. Enerji değeri – 221,6 kcal

  5. Kolesterol – 30,5 mg

  6. Glisemik endeks – 20 (düşük)

Hazırlama yöntemi:

  1. Rezeneyi ince ince dilimleyin veya rendeleyin ve 10 dakika soğuk suda bekletin.

  2. Büyük bir karıştırma kabında konserve kuru fasulye, kırmızı soğan (ince şeritler halinde doğranmış), limon rendesi, ince ince doğranmış sarımsak ve maydanozu karıştırın. Rezeneyi sudan çıkarın ve kağıt havluyla hafif hafif bastırarak kurutun. Karıştırma kabındaki diğer sebzelere rezeneyi de ekleyin, balsamik sirke ve limon suyuyla soslayın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

  3. Kızartma tavasını orta ateşte önceden ısıtın. Lor peynirini 2 cm’lik küpler halinde kesin, ahşap şişlere 3-4 küp geçirin ve kabak çekirdeği yağı eklediğiniz tavada çevirerek hafifçe kızartın.

  4. Salatayı servis tabağına alın ve üzerine şişe geçirilmiş kızarmış peynir koyun.

  5. Dilerseniz üzerine balsamik sirke gezdirin.

İlgili içerik

Savoy Usulü Siyah Pirinçli ve Kabaklı Lahana Dolması

Yemek Tarifleri

Devamı

Maydanozlu Pestolu Patates Gnocchi

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım