Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Savoy Usulü Siyah Pirinçli ve Kabaklı Lahana Dolması

Yemek Tarifleri

Toplam hazırlama süresi: 1 saat 50 dakika / Porsiyon: -8 / Enerji değeri: Porsiyon başına 158 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. 4 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere

  2. Senior Kapaklı Sote Tavası

Malzemeler:

  1. 200 gr siyah pirinç

  2. 2 soğan

  3. 1 (100 g) havuç

  4. 200 g kabak

  5. 100 g kereviz sapı

  6. 3 (180 g) domates

  7. 2 sap taze (veya kuru) kekik

  8. 2 diş sarımsak

  9. 500 ml domates suyu

  10. 1 defne yaprağı

  11. 1 g biber karışımı

  12. 1 adet lahana

  13. 1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 porsiyon için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 5,3 g

  2. Yağ – 2,4 g

  3. Karbonhidrat – 3,9 g

  4. Enerji değeri – 158 kcal

  5. Kolesterol – 0 mg

  6. Glisemik endeks – 85 (yüksek)

Hazırlama yöntemi:

  1. Siyah pirinci 4 litrelik paslanmaz çelik tencerede pişirirken, lahana yapraklarını da haşlama süzgecinde diri kalacak şekilde haşlayın.

  2. Bütün sebzeleri minik küpler halinde kesin (küpler pirinç tanesi boyutunda olmalıdır).

  3. Önce sadece sarımsağı senior kapaklı sote tavasında zeytinyağ kullanarak soteleyin, ardından diğer sebzeleri ekleyin. Tüm malzemeyi diri kalacak şekilde soteleyin.

  4. Pişmiş pirinci süzgeçle süzün ve sotelenmiş sebzelerle karıştırın.

  5. Lahana yapraklarına pirinç ve sebze karışımını sarın, lahana sarmalarını 4 litrelik paslanmaz çelik kapaklı tencerenin zeminine dizin. Lahana sarmalarını şekilleri bozulmayacak şekilde birbirine bitişik yerleştirmelisiniz.

  6. Tencereye döşediğiniz lahana sarmalarının üzeri örtülecek kadar domates suyu ve biraz da su ekleyin. Kaynatın, tuz ve baharat ekleyin ve ardından kısık ateşte su bariyeri oluşması için kapağı kapalı olarak pişirin. 20-25 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatın ve fırında bekletir gibi 30-40 dakika daha için için pişmelerini sağlamak üzere kapağı kapalı olarak bekletin.

  7. İsteğe göre yoğurt ve taze otlarla çeşnilendirerek servis edin.

İlgili içerik

Maydanozlu Pestolu Patates Gnocchi

Yemek Tarifleri

Devamı

Rezene, Kuru Fasulye ve Kızarmış Lor Peynirli Salata

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım