Toplam hazırlama süresi: 60 dakika / Porsiyon: 4 / Enerji değeri: Porsiyon başına 660 kcal
Pişirme gereçleri:
Senior Kapaklı Sote Tavası
veya 30 cm’lik Özel Cam Kapaklı Yapışmaz Tava
Malzemeler:
350 g bulgur
2 (220 g) kuru soğan
1/2 (100 g) havuç
400 g kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
50 ml bitkisel yağ
1 (200 g) orta boy kabak
150 g domates
1 tutam kimyon
damak tadına göre tuz ve karabiber
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 27,2 g
Yağ – 31,6 g
Karbonhidrat – 66,7 g
Enerji değeri – 660 kcal
Kolesterol – 80 mg
Glisemik endeks – 85 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
İnce ince doğradığınız kuru soğan ve havucu önceden ısıtılmış sote tavasında az yağda ve orta ateşte kızartın.
Kızarmış sebzeleri bir kaba alın, tencereye kuşbaşı doğranmış kuzu etini koyun. Eti az yağda ve orta ateşte 10 dakika kızartın.
Sebzeleri, kimyonu, küçük küçük doğranmış kabak ve domatesi sote tavasındaki ete ekleyin. 100 ml su ekleyin ve kapağını kapatın. Tüm karışımı 20-30 dakika kadar pişirin.
Et pişmek üzereyken ince bir katman bulguru üzerine serpin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra bulgurun üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatarak düşük ateşte 15 dakika daha pişirin. Ardından ocağı kapatın ve bulguru 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Bulgurun gevrek kalmasını sağlamak için pişerken karıştırmayın. İsteğe göre baharatlarla çeşnilendirin. Bir miktar (150 g) bal kabağı koyarsanız kuzu eti daha da lezzetli olacaktır.