Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Pişmiş Elmalı Yulaf Ezmesi

Yemek Tarifleri

Toplam hazırlama süresi: 20 dakika / Porsiyon: 2 / Enerji değeri: Porsiyon başına 165 kcal

Pişirme gereçleri:

  1. Junior Kapaklı Sote Tavası

  2. 1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava

  3. Kapaklı Karıştırma Kabı

Malzemeler:

  1. 100 g yulaf ezmesi

  2. 2 adet sarı Golden elma

  3. 100 ml su

  4. 200 ml %2,5 süt

  5. 2 çorba kaşığı bal

1 porsiyon için besin değeri bilgileri:

  1. Protein – 4 g

  2. Yağ – 2,5 g

  3. Karbonhidrat – 31 g

  4. Enerji değeri – 165 kcal

  5. Kolesterol – 8 mg

  6. Glisemik endeks – 80 (yüksek)

Hazırlama yöntemi:

  1. Elmaları yıkayın, üst kısmını kesin ve bir çay kaşığıyla çekirdekleri çıkarın.

  2. İçlerine bal koyduğunuz elmaları yapışmaz tavaya dizin. 50 ml soğuk su eklediğiniz tavayı, kapakla tava arasında su bariyeri oluşacak şekilde orta ateşe koyun. Sonra ocağı kısın.

  3. Elmalar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Sonra elmaları ince bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin.

  4. Su ve sütü karışımını 1 litrelik paslanmaz çelik kapaklı tavada kaynatın, azar azar yulaf ezmesi ekleyin ve ocağı yavaş yavaş kısık ateşe getirin. 2 dakika pişirin ve ardından çelik tavanın kapağını kapatın. Su bariyerinin oluşmasını bekledikten sonra ocağı tamamen kapatın ve fırında bekletir gibi yulaf ezmesini 5-8 dakika için için pişmek üzere bırakın.

  5. Pişmiş elma püresini yulaf ezmesine ekleyin ve servis edin.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım