Toplam hazırlama süresi: 20 dakika / Porsiyon: 2 / Enerji değeri: Porsiyon başına 165 kcal
Pişirme gereçleri:
Junior Kapaklı Sote Tavası
1 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tava
Kapaklı Karıştırma Kabı
Malzemeler:
100 g yulaf ezmesi
2 adet sarı Golden elma
100 ml su
200 ml %2,5 süt
2 çorba kaşığı bal
1 porsiyon için besin değeri bilgileri:
Protein – 4 g
Yağ – 2,5 g
Karbonhidrat – 31 g
Enerji değeri – 165 kcal
Kolesterol – 8 mg
Glisemik endeks – 80 (yüksek)
Hazırlama yöntemi:
Elmaları yıkayın, üst kısmını kesin ve bir çay kaşığıyla çekirdekleri çıkarın.
İçlerine bal koyduğunuz elmaları yapışmaz tavaya dizin. 50 ml soğuk su eklediğiniz tavayı, kapakla tava arasında su bariyeri oluşacak şekilde orta ateşe koyun. Sonra ocağı kısın.
Elmalar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Sonra elmaları ince bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin.
Su ve sütü karışımını 1 litrelik paslanmaz çelik kapaklı tavada kaynatın, azar azar yulaf ezmesi ekleyin ve ocağı yavaş yavaş kısık ateşe getirin. 2 dakika pişirin ve ardından çelik tavanın kapağını kapatın. Su bariyerinin oluşmasını bekledikten sonra ocağı tamamen kapatın ve fırında bekletir gibi yulaf ezmesini 5-8 dakika için için pişmek üzere bırakın.
Pişmiş elma püresini yulaf ezmesine ekleyin ve servis edin.