Morina Balığı Kroket – Malzemeler:
230 g tuzdan arındırılmış kılçıksız morina balığı
0,5 litre ayçiçek yağı
1 adet küp küp doğranmış soğan
1 diş ince doğranmış sarımsak
50 g ince doğranmış tatlı biber veya 30 g ince doğranmış acı biber.
3 tepeleme çay kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
2 tepeleme çay kaşığı ince doğranmış maydanoz
200 g un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber ve tuz
Su, oda sıcaklığında
Morina Balığı Kroket – Malzemeler:
Balığın pullarını temizleyin ve beklemeye alın.
iCook Yapışmaz Tava da yağı kızdırın ve soğanları yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsak, biber, frenk soğanı ve maydanozu ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve pulları temizlenmiş balıkla karıştırın.
Un ve kabartma tozunu iCook 3 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tavada karıştırın. Damak tadına göre tuz ve karabiber ekleyin.
Çeşnilendirilmiş balıkları una ekleyin ve suyla karıştırarak kalın bir bulamaç oluşturun. İstenen yoğunluğa getirmek için daha fazla un veya su ekleyin. Miktarları ayarlamadan önce, bir-iki deneme kroket yapın.
Tavanın dibine 4 cm kadar yağ koyun ve orta ateşte ısıtın.
Bulamacı kaşık kaşık tavaya koyun. Bir yüzü pişip kahverengi olunca, diğer yüzünü çevirip pişirin.
Kağıt havluya koyarak fazla yağı alın.
Yeşil salata, çubuk şeklinde kesilmiş çiğ sebze garnitürü veya papaya graten eşliğinde servis yapın.

Papaya Graten – Malzemeler:
2.5 kg yeşil papaya (ya da muz)
4 litre su
2 çay kaşığı yenibahar
2 adet karanfil
45 g tuz
60 g tereyağ
2 kuru soğan
2 sap maydanoz
2 diş sarımsak
520 ml süt
100 g rendelenmiş peynir
Papaya Graten – Hazırlama yöntemi:
Papayaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyin.
Suyu kaynatın, yenibahar, karanfil ve tuzu ekleyin. Papaya dilimlerini ekleyin ve 35 dakika pişirin.
Suyunu süzün. Blender ile papayaları blender’dan geçirin.
iCook Senior Kapaklı Sote Tavası’nda tereyağını eritin. Soğan ve maydanozu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsak ekleyin ve karıştırın.
Önce sütü, ardından peyniri ve son olarak da dilimlenmiş papayaları ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı tart kalıbına boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin.
180°C’de kapağı açık olarak ızgarada kahverengi oluncaya kadar pişirin. Servis etmeden önce soğumasını bekleyin.