Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Stockfood

Martinik Adası’ndan Papaya Graten eşliğinde Morina Balığı Kroket

Yemek Tarifleri

Morina Balığı Kroket – Malzemeler:

  1. 230 g tuzdan arındırılmış kılçıksız morina balığı

  2. 0,5 litre ayçiçek yağı

  3. 1 adet küp küp doğranmış soğan

  4. 1 diş ince doğranmış sarımsak

  5. 50 g ince doğranmış tatlı biber veya 30 g ince doğranmış acı biber.

  6. 3 tepeleme çay kaşığı ince doğranmış frenk soğanı

  7. 2 tepeleme çay kaşığı ince doğranmış maydanoz

  8. 200 g un

  9. 2 çay kaşığı kabartma tozu

  10. Karabiber ve tuz

  11. Su, oda sıcaklığında

Morina Balığı Kroket – Malzemeler:

  1. Balığın pullarını temizleyin ve beklemeye alın.

  2. iCook Yapışmaz Tava da yağı kızdırın ve soğanları yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsak, biber, frenk soğanı ve maydanozu ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve pulları temizlenmiş balıkla karıştırın.

  3. Un ve kabartma tozunu iCook 3 Lt’lik Paslanmaz Çelik Kapaklı Tavada karıştırın. Damak tadına göre tuz ve karabiber ekleyin.

  4. Çeşnilendirilmiş balıkları una ekleyin ve suyla karıştırarak kalın bir bulamaç oluşturun. İstenen yoğunluğa getirmek için daha fazla un veya su ekleyin. Miktarları ayarlamadan önce, bir-iki deneme kroket yapın.

  5. Tavanın dibine 4 cm kadar yağ koyun ve orta ateşte ısıtın.

  6. Bulamacı kaşık kaşık tavaya koyun. Bir yüzü pişip kahverengi olunca, diğer yüzünü çevirip pişirin.

  7. Kağıt havluya koyarak fazla yağı alın.

  8. Yeşil salata, çubuk şeklinde kesilmiş çiğ sebze garnitürü veya papaya graten eşliğinde servis yapın.

© Stockfood

Papaya Graten – Malzemeler:

  1. 2.5 kg yeşil papaya (ya da muz)

  2. 4 litre su

  3. 2 çay kaşığı yenibahar

  4. 2 adet karanfil

  5. 45 g tuz

  6. 60 g tereyağ

  7. 2 kuru soğan

  8. 2 sap maydanoz

  9. 2 diş sarımsak

  10. 520 ml süt

  11. 100 g rendelenmiş peynir

Papaya Graten – Hazırlama yöntemi:

  1. Papayaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyin.

  2. Suyu kaynatın, yenibahar, karanfil ve tuzu ekleyin. Papaya dilimlerini ekleyin ve 35 dakika pişirin.

  3. Suyunu süzün. Blender ile papayaları blender’dan geçirin.

  4. iCook Senior Kapaklı Sote Tavası’nda tereyağını eritin. Soğan ve maydanozu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsak ekleyin ve karıştırın.

  5. Önce sütü, ardından peyniri ve son olarak da dilimlenmiş papayaları ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı tart kalıbına boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin.

  6. 180°C’de kapağı açık olarak ızgarada kahverengi oluncaya kadar pişirin. Servis etmeden önce soğumasını bekleyin.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım