Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Shutterstock

Hint Usulü Tavuk Biryani

Yemek Tarifleri

Basmati Pilavı – Malzemeler:

  1. 200 gr basmati pirinci

  2. 2 litre su

  3. 1 küçük defne yaprağı

  4. 5 cm’lik çubuk tarçın

  5. 3 yeşil kakule

Pilav - Hazırlama yöntemi:

  1. Su berraklaşana kadar pirinci birkaç kez yıkayın. 2 Litrelik Karıştırma Kabında 20 dakika suda bekletin. Suyu süzün.

  2. 3 litrelik kapaklı tavada 2 litre su kaynatın. Defne yaprağı, kakule ve karanfilleri suya ekleyin.

  3. Su kaynadığında biraz tuz ve süzülmüş pirinci ekleyin.

  4. 15 dakika ya da suyunu çekinceye kadar pişirin. Süzgeçle süzün, baharatlar atabilir ya da pilavın içinde tutabilirsiniz.

Tavuk Biryani – Malzemeler:

  1. 500-600 g tavuk (but ve göğüs karışık)

  2. 3 çorba kaşığı yağ

  3. Gerektiği kadar tuz

  4. 2 orta boy soğan, ince doğranmış

  5. 1 yıldız anason

  6. 2 çay kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı sade yağda bekletilmiş bir tutam safran

  7. 3 yeşil kakule

  8. 1 siyah kakule

  9. 1 defne yaprağı

  10. 4 adet karanfil

  11. 2,5 cm’lik çubuk tarçın

  12. 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu

  13. 1 çorba kaşığı sarımsak zencefil püresi

  14. 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal

  15. 2 çay kaşığı toz biryani masala veya tavuk masala

  16. 3/4 ila 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  17. 1 bardak süzme yoğurt

  18. Bir avuç ince doğranmış nane yaprağı

  19. Bir avuç ince doğranmış kişniş yaprağı

Tavuk Biryani – Hazırlama yöntemi:

  1. Pilav pişerken, soğanları iCook 4 Litrelik Tencerede yağda kavurun. Açık kahverengi olunca, dörtte birini bir kaseye alın.

  2. Ocağı kısın ve defne yaprağı, anason, kimyon tohumu, karanfil ve kakuleyi tencerede kalan kavrulmuş soğanla birlikte kavurun.

  3. Sarımsak zencefil püresini ekleyin ve çiğ sarımsak kokusu yok olana kadar kavurun.

  4. Tavuk parçalarını ekleyin ve beyazlaşana kadar orta ateşte kavurun.

  5. Geri kalan baharatları yani tuz, masala, zerdeçal ve kırmızı biberi serpin. İyice karıştırın. Kapağını kapatarak kısık-orta ateşte 4 dakika pişirin.

  6. Yoğurdu üzerine boşaltın ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve etler iyice pişip sos yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirin. Damak tadına göre tuz ekleyin.

Tavuk ve pilavın birleştirilmesi:

  1. Grease 8 Litrelik Kapaklı Tencere yi yağlayın ve fırını önceden 180°C’ye ayarlayarak ısıtın.

  2. Pişmiş tavuğu tencereye koyun ve üzerine ince kıyılmış nane yapraklarını serpin.

  3. Pişmiş pilavı tavuğun üzerine eşit olacak şekilde yayın. Soğanın dörtte birini, kalan nane ve kişniş yapraklarını ve safranı üzerine yayın.

  4. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20-25 dakika pişirin.

  5. Tavuk Biryani'yi yoğurtla birlikte servis yapın.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım