Malzemeler:
Su ve 2 çorba kaşığı tuz
500 g patlıcan, 5 mm'lik dilimler halinde
150 ml ayçiçek yağı veya zeytinyağ
1 büyük soğan, küp küp doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 çay kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı garam masala (özel bir baharat karışımı)
Damak tadına göre tuz
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı pul biber
15 köri yaprağı
5 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon tohumu
500 g süzme yoğurt
120 ml su
1 demet taze kişniş, ince doğranmış
Hazırlama yöntemi:
iCook 3 Litrelik Paslanmaz Çelik Karıştırma Kabında tuzlu su hazırlayın. Patlıcan dilimlerini 15 dakika tuzlu suda bekletin. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanların fazla suyunu kağıt havluyla alın.
iCook Senior Kapaklı Sote Tavasında 40 ml yağı kızdırın ve patlıcan dilimlerini açık kahverengi olana kadar kızartın.
7 katlı Paslanmaz Çelik Wok ya da büyük bir kızartma tavasında 100 ml yağı kızdırın ve soğanları açık kahverengi olana kadar kızartın. Dövülmüş sarımsak, toz kimyon, toz kırmızı biber, acı pul biberi ekleyerek 2 dakika boyunca karıştırın.
Su ekleyin, karıştırın ve kaynatın. Kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirin. Ateşi arttırın ve yağ ayrışana kadar pişirmeye devam edin.
2 Litrelik Karıştırma Kabına yoğurdu koyun ve iyice karıştırın.
Junior Kapaklı Sote Tavasında kalan yağı kızdırın ve kimyon tohumları, kırmızı biber ve köri yapraklarını 1-2 dakika boyunca yüksek ateşte kavurun.
Kızarttğınız baharatları yoğurda ekleyin ve nazik bir şekilde karıştırın.
Yoğurtlu sosu ve patlıcanları kat kat yerleştirin. Pul biber ve dövülmüş kişnişle süsleyin. Buharda pişirilmiş pilav eşliğinde servis yapın.