Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© StockFood

Battaniyedeki şeftaliler

Yemek Tarifleri

Tarçınlı katmer içinde fırınlanmış sulu şeftaliler.

Malzemeler:

  1. 325 gr sade un

  2. 80 gr pudra şekeri

  3. 175 gr soğuk ve küp şeklinde doğranmış tereyağı

  4. 2 yumurta sarısı

  5. 1–2 çorba kaşığı buzlu su

  6. 6 şeftali

  7. 2 tarçın çubuğu, parçalara ayrılmış

  8. 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

  9. çırpılmış yumurta sarısı

Hazırlama yöntemi:

  1. Unu, şekeri ve tereyağını bir mikser ile karıştırın. Hamuru elde etmek için yumurta ve suyu ilave edin. 1 saat bekletin.

  2. Hamurdan altı parça ayırın, üzerlerine şeftali koyup ağızlarını kapatın.

  3. Hamurun geri kalan kısmından yapraklar kesin ve şeftalileri yapıştırın. Çubuk halinde tarçınları ekleyin.

  4. Bir tepsinin içerisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün, pudra şekeri ve tarçın serperek 160°C'de 35 dakika pişirin.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım