Vişneli turta
Yemek Tarifleri
Tatlının, hamur işinin ve turta dolgusunun bu leziz dengesi ile bu turtayı bir favori haline getirebilirsiniz
Tatlının, hamur işinin ve turta dolgusunun bu leziz dengesi ile bu turtayı bir favori haline getirebilirsiniz
Malzemeler:
225 gr sade un
110 gr küp şeklinde kesilmiş tereyağı
80 gr pudra şekeri
1 yumurta
1–2 çorba kaşığı soğuk su
çırpılmış yumurta sarısı
300 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
225 gr ahududu
225 gr yabanmersini
150 gr doğranmış çilek
175 gr pudra şekeri
40 gr mısır unu
2 çorba kaşığı limon suyu
Tarif:
Un, tereyağı ve şekeri bir mikser ile karıştırın. Hamuru elde etmek için yumurta ve suyu ekleyin. 30 dakika soğutun.
Turtayı hazırlamak için hamuru kullanın (artan hamuru saklayın). Hamuru açın ve kör pişirme (kağıt ve çekirdekler ile) 180°C'de 15 dakika pişirin. Kağıdı ve çekirdekleri çıkarın ve 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Meyvelerin hepsini 10 dakika boyunca bir iCook™ tava içerisinde pişirin. Şekeri, mısır ununu ve limon suyunu ilave edin. Kalınlaşmaya başladığında hamurun üzerine kaşıkla yayın.
Geri kalan hamuru kullanarak turtanın üzerine kafesler yapın. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 20 dakika fırında pişirin.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.