Seviye: Orta
Kullanılan iCook ürünleri: 5 Parçalı Bıçak Seti; Çok Amaçlı Makas; Karıştırma Kasesi; 8 Litrelik Kapaklı Tencere
Malzemeler:
6 kuzu pirzola
6 dilim enginar
300 gr kıyma
2 soğan
200 gr pirinç
100 gr ince bulgur
yarım demet maydanoz
200 gr asma yaprağı
1 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı domates salçası
110 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
Pişirme:
iCook Bıçak ile eti, soğanı, sarımsağı ve domatesleri doğrayın ve Çok Amaçlı Makas kullanarak maydanozları kesin.
Bunların hepsini bir Karıştırma Kasesi içerisinde bulgur, pirinç, baharat, çeşni ve zeytinyağı ile karıştırın.
10–15 dakika yoğurduktan sonra asma yapraklarının içini doldurun.
iCook Tencere içerisine üç kuzu pirzolayı yerleştirin. Üzerine enginarı ilave ettikten sonra iki kat asma yaprağı döşeyin ve yeniden kuzu pirzola ve enginarı koyup iki kat daha asma yaprağı serin.
Zeytinyağı ve domates salçasını ilave edin.
Yüksek Orta ısıda pişirdikten sonra 40 dakika daha düşük ısıda pişirmeye bırakın.