Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Shutterstock

Gorgonzola Peynirli Otlu Tereyağlı Biftek ve Balkabağı ve Patates Püresi

Yemek Tarifleri

Malzemeler:

Gorgonzola Peynirli Otlu Tereyağ:

  1. 4 çorba kaşığı tereyağ, yumuşamış

  2. 4 çorba kaşığı Gorgonzola peyniri

  3. 1 çorba kaşığı taze maydanoz, doğranmış

Biftek:

  1. 4 parça kaburga veya tercih ettiğiniz kısım

  2. Tuz ve çekilmiş karabiber

  3. Zeytinyağ

Püre:

  1. 1, 4kg balkabağı

  2. 1,4kg patates

  3. 1 çay kaşığı tuz

  4. 250 ml yarım yağlı krema (veya krema veya süt, tercihe göre)

  5. 150 g tuzsuz tereyağ

  6. 2 çorba kaşığı frenk soğanı, doğranmış

  7. 1 çorba kaşığı adaçayı, doğranmış

Hazırlama yöntemi:

Gorgonzola Peynirli Otlu Tereyağ:

  1. Tereyağ, Gorgonzola peyniri ve taze maydanozu krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın.

  2. Servis sırasında her biftek parçasının üzerine otlu tereyağından bir çorba kaşığı koyun ve eriyerek akmasını sağlayın.

Biftek

  1. Her biftek parçasının iki yüzünü de tuz ve çekilmiş karabiberle çeşnilendirin. Her biftek parçasını streç filmle sıkıca sarın ve en az birkaç saat ya da gece boyu buzdolabında dinlendirin. Not: Pişirme öncesi oda sıcaklığına gelmesi için 30 dakika kadar bekletin.

  2. iCook senior sote tavasını orta ateşte ısıtın. Tavaya bir damla su akıttığınızda su damlası dans ediyorsa, yeterince ısınmış demektir.

  3. Sote tavasına zeytinyağ gezdirin ve iyice ısıtın.

  4. Biftekleri tavaya yerleştirin ve iki dakika orta ateşte pişirin. Çevirip diğer yüzlerini de iki dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol edin, gerekirse pişirmeye devam edin.

  5. Biftekleri ateşten alın ve beş dakika dinlendirin.

Püre:

  1. Balkabaklarını ve patatesleri soyun, 2 cm'lik küpler halinde kesin.

  2. Balkabaklarını ve patatesleri iCook 4 litrelik tencereye koyun, üstleri örtülecek şekilde su ekleyin, 1 çay kaşığı tuz atın ve haşlayın. 10 dakika ya da kabak ve patatesler çatalla kolayca delinecek kıvama gelene kadar bekletin. Hazır olunca suyu süzün.

  3. Kabak ve patatesleri blender'a aktarın ve blender'dan geçirin.

  4. Tereyağ ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kremayı ekleyin ve iyice karışıncaya kadar karıştırın. Doğranmış frenk soğanlarını ve adaçayını karıştırın, damak tadınıza göre tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Servis önerisi: İsteğe bağlı garnitür olarak, renk ve aroma katması için buharda taze fasulye haşlayın.

Tarifi buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

İlgili içerik

Kuzu tandır veya diğer adıyla tandır kebabı tarifi

Yemek Tarifleri

Devamı

Akdeniz sebzeli biftek ve az yağlı peynirli yumurtalı erişte

Yemek Tarifleri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım