Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© Stockfood

Badem Doldurulmuş Morina Balığı ve Patates Kavurma

Yemek Tarifleri


Malzemeler:

Bademli iç

  1. 2 diş sarımsak, ince kıyılmış

  2. 1/2 küçük kırmızı soğan, ince doğranmış

  3. 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  4. 300 g tam buğday ekmeği, 1-2 cm'lik parçalar halinde küp küp doğranmış

  5. 2 çorba kaşığı frenk soğanı, doğranmış

  6. 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber

  7. 3 çorba kaşığı kuru tarhun otu (veya dereotu veya fesleğen)

  8. 60 g tereyağ, eritilmiş

  9. 30-50 ml ılık su

  10. 60 g badem, doğranmış ve kavrulmuş

Balık

  1. 4 morina balığı filetosu

  2. 8 - 10 dilim pastırma (isteğe bağlı)

  3. Çeşni olarak tuz ve limon

Patates Kavurma

  1. 680 g bebek patates, kabukları soyulmuş

  2. 1 çay kaşığı soğan tozu

  3. 1 çay kaşığı sarımsak tozu

  4. 3-4 tutam tuz

  5. 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ

  6. 1 çorba kaşığı zeytinyağı

  7. 250 ml soğuk su


Hazırlama yöntemi:

Bademli iç:

  1. Sarımsak ve soğanı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kahverengi olmayacak şekilde kavurun, ateşten alın ve diğer iç malzemesiyle karıştırın.

Morina balığı:

  1. Morina balığı filetolarını soğuk suda yıkayın ve kağıt havluyla suyunu alın.

  2. İç malzemesini her bir morina balığı filetosunun alt ucunda 2 cm boşluk olacak şekilde yayın.

  3. Filetoları yuvarlayarak sarın ve gerekirse kürdanla sabitleyin. İsteğe bağlı: pastırma dilimlerini sarin ve morina balığı rulolarının etrafına sıkıca sarın.

  4. Rulo şeklindeki filetoları iCook 25 cm kapaklı yapışmaz tavaya balık tarafı aşağıda olacak şekilde dizin. Hava sirkülasyonu için filetolar arasında 1-2 cm'lik mesafe bırakın.

  5. Morina balığı dolmalarını dizdiğiniz tarafı 8-12 dakika piştikten sonra, çevirin ve diğer yüzü de yine 8-12 dakika pişirin.

Patates

  1. Patatesleri iCook 4 litrelik tencereye koyun, üstleri örtülecek şekilde 250 ml soğuk su ekleyin ve 15 dakika haşlayın. Süzün ve beklemeye alın.

  2. 25 cm kapaklı yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın, tereyağ ve zeytinyağı ekleyin. Yağ eriyince bebek patatesleri ekleyin ve karıştırın.

  3. Sarımsak tozu ve soğan tozunu patateslerin üzerine serpin, nazik bir biçimde karıştırın ve ardından toz koyulaşıp sertleşinceye kadar orta ateşte kızartın.

  4. Damak tadınıza göre tuz ve karabiberle çeşnilendirin ve servis öncesi 15 dakika soğumaya bırakın.

Tarifi buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım