Malzemeler:
-
40 adet beyaz mantar
-
1 kırmızı dolmalık biber
-
40 g köz kırmızı dolmalık biber, ince doğranmış
-
1/2 orta boy kuru soğan
-
3 sap taze soğan
-
1 çay kaşığı kekik
-
6 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
-
4 çorba kaşığı Parmesan peyniri rendesi
-
30 g taze maydanoz
-
2 çorba kaşığı zeytinyağı
-
1/2 çorba kaşığı ya da damak tadına göre tuz
-
1/4 çay kaşığı ya da damak tadına göre öğütülmüş tane karabiber
Hazırlama yöntemi:
-
Mantarları temizleyin ve saplarını çıkarın.
-
Mantar saplarının yarılarını minik parçalar halinde doğrayın, diğer yarıları atın. Kuru soğan, taze soğan, kırmızı dolmalık biber, köz biber ve maydanozu ince ince doğrayın.
-
iCook 25 cm kapaklı yapışmaz tavada zeytinyağını ısıtın. Mantar saplarını, kırmızı biberi, köz biberi, taze soğanı ve kuru soğanı tavaya koyun ve soteleyin. Biber ve soğan yumuşayıncaya dek 5 dakika kadar pişirdikten sonra, kekik, tuz ve öğütülmüş tane karabiberi ekleyin.
-
Tavayı silin ve mantarları sap kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirdikten sonra içlerini doldurun.
-
Kısık ateşte ocağa koyun ve kapağını kapatın.
-
15 dakika ya da mantarlar iyice pişene kadar pişirin.