Kullanılan iCook ekipmanı:25 cm yapışmaz tava, 1 litrelik paslanmaz çelik karıştırma kabı, blender, 1 litrelik tava
Krepler için malzemeler:
2 yumurta
500 ml süt
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
1 çorba kaşığı şeker
200 g un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
İçimalzemesi:
30 g ceviz
500 g lor peyniri
2 çorba kaşığı bal
Orman meyveli sos için malzemeler:
300 g dondurulmuş karışık orman meyvesi
3 çorba kaşığı portakal suyu
Hazırlama yöntemi:
Krepleri hazırlamak için yumurtaları, şekeri ve tuzu büyük bir kasede hafif ve köpüksü kıvama gelene kadar çırpın. Bitkisel yağı ve sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Sıvı karışım tamamen karışınca, kabartma tozunu ve ardından yavaş yavaş unu eleyerek ekleyin. Pütürsüz sıvı kıvama gelene kadar iyice karıştırın.
Hamur hazır olduğuna göre, tavayı orta ateşte kızdırın ve bitkisel yağla yağlayın. Sıcak tavaya az miktarda hamur dökün ve tavanın yüzeyine ince bir tabaka halinde yayılması için hafifçe hareket ettirin.
Krepi orta ısıda açık kahverengi olana kadar yaklaşık bir dakika pişirin. Spatül yardımıyla arkasını çevirin ve yarım dakika daha pişirin. Hamur bitinceye kadar bu süreci devam ettirin. Krepleri beklemeye alın.
İç hazırlamak için, cevizleri blender’da iri parçalar halinde çekin. Lor peynirini ve balı ekleyin ve bütün malzeme karışıp birleşene kadar karıştırın. Beklemeye alın.
Orman meyveli sosu hazırlamak için tavayı orta ateşte kızdırın, meyveleri ve meyve suyunu koyun. Orman meyveleri kaynayınca ateşi kısığa alın ve beş dakika süreyle ya da meyveler sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Beklemeye alın.
Krepleri ve içi getirin. Nalysnyky kreplerini zarf şeklinde katlamak için krepinizin üst çeyreğine lor peynirini eşit bir tabaka şeklinde yayın ve krepin sağ ve sol kısımlarını ortaya doğru katlayın. İçin bulunduğu üstteki çeyreği tutun ve yuvarlayın.
Son olarak, orman meyveli sosu Nalysnyky krepinizin üzerine dökün ve kuru kayısı veya kuru üzümle servis yapın. Afiyet olsun!