Kullanılan iCook ekipmanı:iCook bıçak setinden favori bıçağınız, 25 cm yapışmaz tava, 3 litrelik kapaklı tava, blender
Malzemeler:
300 g dondurulmuş taze bezelye
20 g nane yaprağı
100 g ıspanak yaprağı
1 kuru soğan, ince doğranmış
3-4 diş sarımsak, ince doğranmış
100 g taze krema
300 ml tercih ettiğiniz bulyon
4 dilim ekmek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı balsamik sirke
Tarif:
Tencereye bir miktar zeytinyağ koyun ve ocağı orta ateşe ayarlayın. Yağ ısınınca soğanı ekleyin ve yumuşayıncaya kadar karıştırın.
Dondurulmuş bezelyeleri, ıspanağı ve naneyi ekleyin. VITALOK sürecinin etkinleşmesi için tencerenin kapağını tam olarak kapatın. Ocağı en kısık ateşe alın ve 10 dakika bekleyin; bu süreçte kapağı hiç açmayacağınızı unutmayın.
Sebzeler pişerken, ekmek dilimlerini 2 cm lik parçalar halinde kesin. Orta ateşte kızartma tavanızda kızartın.
Küçük bir kasede zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, balsamik sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. Karıştırdıktan sonra, kızarmış krutonların üzerine dökün ve sıvı buharlaşana kadar pişirin.
Sebzeler 10 dakika piştikten sonra kapağı açın ve bulyon ve kremayı ekleyin. Çorba pütürsüz krema kıvamına gelinceye kadar el blenderiyle karıştırın ya da çorbadan küçük bir porsiyon yapıyorsanız iCook blender kullanın.
Çorbayı bir kaşık krema ve krutonlarla birlikte servis edin. Afiyet olsun!