Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© iStockphoto

Nefis Portakal Reçeli

Yemek Tarifleri

Malzemeler:

  1. 900 gram organik portakal (4 ila 6 portakal)

  2. 1 limon, suyu sıkılmış ve kabuğu ince rendelenmiş

  3. 1,5 litre su

  4. 1,7 kg beyaz toz şeker

Kullanılan iCook ekipmanı: 8 Lt. Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere

Hazırlama yöntemi:

  1. Portakalları ve limanı yıkayın, portakalları 2,5 mm dilimler halinde kesin. İpucu: Doğru kalınlıkta dilimlemek için mutfak doğrayıcısı kullanın. Dilimlerken çekirdekleri çıkartmayı unutmayın.

  2. İnce dilimlenmiş portakalları üst üste koyup kare halinde kesin. Tencerenize koyup limon kabuğunu, limon suyunu ve suyu ekleyin. Yüksek ateşe koyup 10 dakika kaynatın.

  3. Düşük ateşte yavaş yavaş pişirmeye hemen geçin ve 40 dakika veya meyvelere yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişirin. Bu süre boyunca karıştırmayı ihmal etmeyin.

  4. Ateşi yükseltip tam kaynama durumuna getirin ve şeker ekleyin. Karışımı 15 ila 20 dakika veya koyu hale gelinceye kadar sürekli karıştırın. Son olarak fincan tabağınızı derin dondurucudan alıp fincan tabağıyla kıvam testini yapın (ilgili yazıya bakın).

  5. Tencerenizi ateşten alın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Ara sıra karıştın, sıcak kavanozlarınıza aktarın, kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım