Malzemeler:
2 kg erik, çekirdekleri alınmış ve küp küp doğranmış
200 ml ılık su
2 kg beyaz toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
Kullanılan iCook ekipmanı: 8 Lt. Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere
Hazırlama yöntemi:
Doğranmış erikleri büyük bir tencereye koyup suyu ekleyin. Erikler körpe hale gelinceye kadar 10 dakika yavaş pişirin. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip şekerin kaynamadan yavaşça çözülmesini sağlayın.
Ateşi yükseltin ve reçelinizi tam kaynama noktasına getirip beş dakika kaynar durumda tutun. Fincan tabağınızı derin dondurucudan alıp fincan tabağıyla kıvam testini yapın (ilgili yazıya bakın). Reçel koyulaşıncaya kadar birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin ve tekrar test edin.
Tencerenizi ateşten alın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Ara sıra karıştırın, bu işlem meyve parçalarının kavanozların altına batmasını önleyecektir. Kepçeyle sıcak kavanozlarınıza aktarın, kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın.