Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© iStockphoto

Tarçınlı Erik Reçeli

Yemek Tarifleri

Malzemeler:

  1. 2 kg erik, çekirdekleri alınmış ve küp küp doğranmış

  2. 200 ml ılık su

  3. 2 kg beyaz toz şeker

  4. 2 çay kaşığı tarçın

  5. 1 çay kaşığı limon suyu

Kullanılan iCook ekipmanı: 8 Lt. Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere

Hazırlama yöntemi:

  1. Doğranmış erikleri büyük bir tencereye koyup suyu ekleyin. Erikler körpe hale gelinceye kadar 10 dakika yavaş pişirin. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip şekerin kaynamadan yavaşça çözülmesini sağlayın.

  2. Ateşi yükseltin ve reçelinizi tam kaynama noktasına getirip beş dakika kaynar durumda tutun. Fincan tabağınızı derin dondurucudan alıp fincan tabağıyla kıvam testini yapın (ilgili yazıya bakın). Reçel koyulaşıncaya kadar birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin ve tekrar test edin.

  3. Tencerenizi ateşten alın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Ara sıra karıştırın, bu işlem meyve parçalarının kavanozların altına batmasını önleyecektir. Kepçeyle sıcak kavanozlarınıza aktarın, kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım