Malzemeler:
500 gram taze frambuaz
800 gram beyaz toz şeker
Kullanılan iCook ekipmanı: Büyük sos tavası, iCook 4 Lt. Paslanmaz Çelik Kapaklı Tencere
Hazırlama yöntemi:
Fırını önceden 120°C’ye kadar ısıtın ve şekeri tencerenize koyun. Fırını 15 dakika ısıtın.
Frambuazları tencerenize koyup yüksek orta ateşte kaynatın. Frambuazları pişerken patates ezicisiyle ezin ve ara sıra karıştırarak bir dakika daha kaynatın. İpucu: Reçeli çocuklar için yapıyorsanız sonraki adıma geçmeden önce bir elekle çekirdekleri alabilirsiniz.
Sıcak şekeri frambuaza ekleyin, jöle kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Hazır olup olmadığını görmek için reçelin kıvamını fincan tabağıyla test edin (ayrıntılı bilgi için ilgili yazımıza bakın).
Tencerenizi ateşten alın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Ara sıra karıştın, sıcak kavanozlarınıza aktarın, kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın.