Zorluk seviyesi: Kolay ve Orta seviye
Kullanılan ekipman: iCook 30 cm yapışmaz tava, iCook 5 parça bıçak seti, iCook karıştırma kasesi
Yasemin Uzunpostalcı’dan faydalı bir tavsiye: “peynir sevmiyorsanız, ceviz kullanabilirsiniz.” Konya'da yaşayan Yasemin Hanım, Yıldız Platin rozet seviyesinde.
Yufka malzemeleri: 400 gram ince doğranmış yufka (yaş kadayıf), 250 gram mozzarella peyniri veya tuzsuz dil peyniri, 100 gram tuzsuz tereyağı, yarım yemek kaşığı pekmez
Şurup malzemeleri: 200 gram şeker, 400 ml su, 2–3 damla limon suyu
Yapılışı
Şurubu yapmak için bir tencereye suyu ve şekeri döküp beş dakika veya şeker tamamen çözülünceye kadar yavaşça kaynatın. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Ateşten alıp limon suyunu karıştırarak ekleyin ve soğumaya bırakın.
Tereyağının ve pekmezin dörtte birlik kısmını parmaklarınızla tavanın ortasında karıştırın. Tereyağını tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde yayın.
İnce kıyılmış yufkayı temiz bir yüzeye alın. Tereyağının kalan kısmını eritin ve yufkanın üzerine dökün. Kadayıf yufkası eşit şekilde yapışkan oluncaya kadar parmak uçlarınızla tereyağını karıştırın.
Tereyağlı karışımın yarısını alıp tereyağı ve pekmez kaplı tavanızın üzerine bastırın. Tavayı iyice kapayarak ilt katı yapın.
Peynirinizi ince dilimler halinde kesin ve ilk kat yufkanın üzerine eşit şekilde yerleştirin. Peynir ikinci tabakayı oluşturur. Kalan yufkayı alıp peynirin üstüne sererek üçüncü ve son katı yapın.
Tavayı ocağa koyup düşük ateşte 2-3 dakika veya kadayıf kızarıncaya kadar pişirin. Kadayıfın tavaya yapışmasını önlemek için tavanızı sürekli hafifçe sallamayı unutmayın. Bir yemek tabağını kullanarak yufkayı ters çevrin ve diğer tarafı da aynı şekilde pişirin. İkinci taraf da kızardıktan sonra, hazırladığınız şurubu tatlının üzerine dökün ve tatlıyı ateşten alın. Üzerine fıstık veya fındık koyup servis yapın!