Hazırlama ve pişirme süresi: 35 dakika
Kaç kişilik: 4
Deniz ürünleri ve sebze salatası malzemeleri:
50 ml zeytinyağı
100 g ayıklanmış taze fasulye
1 adet küçük küçük doğranmış patlıcan
1 adet çekirdekleri temizlenmiş ve ince ince doğranmış kırmızı biber
1 adet çekirdekleri temizlenmiş ve ince ince doğranmış sarı biber
1 çorba kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
200 g kabukları soyulmuş ve temizlenmiş karides
150 g yıkanmış, halka halka doğranmış kalamar
125 g haşlanmış midye
1/2 limon suyu
tuz ve karabiber
Hazırlama yöntemi:
iCook 3 litrelik kapaklı tava dolusu tuzlu suyu kaynatın ve taze fasulyeleri hafifçe yumuşayana kadar 1-2 dakika pişirin. Süzün ve buzlu suda tazeleyin.
Zeytinyağının yarısını geniş bir iCook tavada veya tencerede orta ateşte ısıtın.
Karidesleri, kalamalarları ve patlıcanları biraz baharatla ara ara karıştırarak 3-4 dakika soteleyin.
Haşlanmış midyeleri ısınmaları için karideslerin ve kalamarların pişmesine bir dakika kala ekleyin. Ocaktan alın ve karıştırma kabına aktarın.
Biberleri, taze fasulyeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu üzerine gezdirin ve damak tadınıza göre çeşnilendirin.
Servis kaselerine aktarın ve doğranmış maydanoz ve frenk soğanıyla süsleyin. Baharatlı soya salata sosuyla birlikte hemen servis edin.
Not: Alternatif olarak, deniz mahsulleri yerine tavuk da tercih edebilirsiniz. Artan miktarı iCook paslanmaz çelik karıştırma kaselerinden birine koyabilirsiniz. Herkes yeterince yedikten sonra, karıştırma kabının kapağını sıkıca kapatarak artan miktarı saklayabilirsiniz.
Salatanıza ekstra çeşni katmak için bu baharatlı soya salata sosunu deneyebilirsiniz.

Baharatlı soya salata sosu malzemeleri:
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
3-4 çorba kaşığı limon suyu
1 adet ince doğranmış acı kırmızı biber
1/2 diş ince doğranmış sarımsak
2 çorba kaşığı bal
tuz ve karabiber
Hazırlama yöntemi:
Bütün malzemeleri iCook karıştırma kabına koyun.
Yavaş yavaş karıştırın ve isteğe göre tuz ve karabiberle çeşnilendirin.