Hazırlama ve pişirme süresi: 30 dakika
İçindekiler:
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tane kimyon
1/2 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı kekik
2 konserve “chipotle” biber (kurutulmuş acı biber)
1 yemek kaşığı domates püresi
1 tutam pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
100 ml sıcak su; ayrıca gerektiğinde kullanılmak üzere ekstra sıcak su
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 büyük dilimlenmiş derisiz tavuk göğsü
1 büyük kırmızı ve 1 büyük yeşil biber; her ikisinin de içi ve çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş olacak
1 dilimlenmiş kırmızı soğan
4 tortilla ekmeği
tuz; taze çekilmiş karabiber
Hazırlama yöntemi:
Baharatlar, "chipotle” biberler, domates püresi, şeker, limon suyu ve suyu blender'a koyun. Yüksek devirde topaksız olana kadar karıştırın; toparlamak için gerekirse su ekleyin.
2 yemek kaşığı yağı 25 cm veya 30 cm'lik Yapışmaz Tavaya koyun ve orta ateşte ısıtın. Tavuk parçalarını ve biraz karabiber ekleyin, 6-8 dakika soteleyin. Sonra tavadan alın.
Kalan yağı tavaya koyun, ardından biberleri, soğanı ve bir tutam tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika soteledikten sonra tavuk parçalarını tavaya tekrar koyun.
1. adımdan itibaren hazırladığınız sosun içinde karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dakika süreyle tavuk ve sebzeleri kaplayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle damak tadınıza göre çeşnilendirin.
Tortillaları 20 cm'lik Yapışmaz Tavada ısıtın. İçlerine tavuk ve sebzeleri doldurun, sarın ve servis yapın.