Hazırlama ve pişirme süresi: 30 Dakika
Soğuma süresi: 4 Saat
Malzemeler:
200 gr kırılmış bitter çikolata, ayrıca servis etmek için de 50 gr
100 gr kırılmış sütlü çikolata
3 çorba kaşığı küp şeklinde tuzsuz tereyağı
500 ml duble krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
4 büyük yumurta sarısı
1 1/2 çay kaşığı vanilya özü
150 gr böğürtlen
Hazırlama yöntemi:
Çikolataları, tereyağı ve 60 ml kremayı iCook karıştırma kasesi içine koyun. İçinde yarısına kadar kaynayan su bulunan iCook 3 litrelik tencere içerisine oturtun.
Ocaktan almadan önce yumuşayana ve eşit şekilde eriyene kadar karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.
Aynı zamanda geri kalan kremayı büyük bir iCook karıştırma kasesi içinde çırpın. Yumurta sarılarını şeker ve vanilya özü ile birlikte kıvam alana kadar ayrı bir kase içerisinde çırpın (2-3 dakika).
Erimiş çikolata karışımını kademeli olarak yumurta sarısı karışımına ekleyip yumuşak ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
Çırpılmış kremanın yaklaşık üçte birini çikolata karışımına ilave edin, daha sonra geri kalanın çoğunluğunu da ekleyip krema görüntüsü kalmayana kadar karıştırın; üzerini süslemek için çırpılmış kremadan yaklaşık 2-3 çorba kaşığı ayırın.
Musu dört servis kasesine bölün. En az dört saat üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakın; ayırdığınız çırpılmış kremayı da soğutun.
Servise hazır olduğunda musların her birinin üzerini çırpılmış krema ve yaban mersini ile süsleyin. Servisten önce üzerine bitter çikolata rendeleyin.