Hazırlama ve pişirme süresi: 15 dakika
Soğuma süresi: 1 saat
Malzemeler:
4 çorba kaşığı sebze yağı
200 gr domates püresi
200 gr pudra şekeri
80 ml su
120 ml beyaz sirke
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kurutulmuş dereotu
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
4 ringa balığı filetosu, kemikleri alınmış ve küp şeklinde doğranmış
Hazırlama yöntemi:
Geniş bir iCook tava içerisinde yağı kızdırın, ısınana kadar orta sıcaklıkta tutun.
Domates püresini dökün ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Ocağın altını düşük ısıya getirin ve şekeri ekleyip karıştırın.
Ocaktan almadan önce şeker iyice çözülene kadar pişirin. Su, sirke, tuz, dereotu ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
Ringa balığını geniş bir cam kaba alın. Üzerine domates sosunu dökün.
Kapağını kapatmadan önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Servis etmeden önce 1 gün buzdolabında bekletin.