Hazırlama ve pişirme süresi: 1 saat 45 dakika
Malzemeler:
120 gr tuzsuz tereyağ, yumuşamış
1 avuç dolusu maydanoz yaprağı, kabaca doğranmış
1 avuçtan az kekik, kabaca koparılmış
1 avuçtan az biberiye, kabaca koparılmış
1 bütün tavuk, ~1.5 kg, tüyleri alınmış
2-3 büyük havuç, kabuğu soyulmuş ve baton olarak doğanmış
2-3 büyük yabani havuç, kabuğu soyulmuş ve ikiye bölünmüş
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlama yöntemi:
Fırını önceden 180°C’de (160° fanlı; gaz: seviye 4) ısıtın.
Tereyağını maydanoz ile birlikte kekik ve biberiyenin yarısını ilave ederek ezin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
Parmak uçlarınızla dikkatli bir şekilde tavuğun derisini kaldırın.
Tavuğun ayrılmış derisi ve eti arasına baharatlı yağı dikkatli bir şekilde doldurun. Tavuğu bir kızartma tepsisi üzerinde havuç, yabani havuç ve geri kalan baharatlardan oluşan yatağın üzerine yerleştirin.
Tavuğun dışını zeytinyağ ile ovun. Tuz ve karabiberi ilave edin.
iCook 4 litrelik Tencere içerisine yerleştirin ve yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin (tavuğun suyu çıkana ve en kalın kısmı yumuşayana kadar).
Fırından çıkarın. Servis etmeden önce üzerini 10 dakika alüminyum folyo ile kapatın.
Derisinin altı baharatlarla doldurulmuş kızarmış tavuk ( PDF / ePub )