Hazırlama süresi: 30 dakika; pişirme süresi: 2,5 saat
Kuzu marulu salatası ve yaban mersinli armut için malzemeler:
2 küçük olgun armut
4 tatlı kaşığı yaban mersini sosu
200 g kuzu marulu
Salata sosu için: 1 çorba kaşığı hardal; 2 çorba kaşığı bal, 4 çorba kaşığı balsamik sirke; 6 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
Hazırlama yöntemi:
Yaban mersinli armut: Armutları yıkayın, diklemesine ortadan ikiye kesin, saplarını ve çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın. Kaşıkla temizlenen boşluğa bir tatlı kaşığı yaban mersini sosu koyun.
Marul salatası: Marulları yıkayın ve kurutun. Salata sosuyla karıştırın.
Hamur aşı için malzemeler:
4 günlük bayat küçük yuvarlak ekmekler
2 orta boy yumurta
200 ml süt
Yarım soğan
30 g maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz ve çekilmiş karabiber
Bir tutam muskat cevizi
Hazırlama yöntemi:
Soğanları küçük küçük doğrayın ve tereyağında hafifçe soteleyin. Sütü ekleyin ve ısıtın, fakat kaynatmayın. Çeşnileri ekleyin.
Bu karışımı kasede bekleyen küp küp kesilmiş ekmeklerin üzerine boşaltın ve maydanozları ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve 10 dakika kadar çekmesi için bekletin.
Yumurtaları ekleyin ve elinizle hızlı hızlı çırpın. Sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Ellerinizi nemlendirip sekiz adet tenis topu boyunda hamur aşı yapın.
Ziyafet gulaşı için malzemeler:
1 kg gulaşlık biftek
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 çubuk tarçın
7 adet karanfil
1 yıldız anason
3 ardıç meyvesi
1 defne yaprağı
1 sap biberiye
3 sap kekik
1 organik portakal
2 çorba kaşığı bal
150 ml meyve aromalı kırmızı şarap
150 ml et suyu
Tuz ve karabiber
Hazırlama yöntemi:
Soğan ve sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın. Havucu soyun ve dilimleyin. Portakalı sıcak suyla yıkayın, kabuğunu soyun, suyunu sıkın, kenarda dursun.
Tarçın, karanfil, defne yaprağı, yıldız anason, ardıç meyvesi, biberiye, kekik ve portakal kabuklarını demliğe koyun ve kapağını kapayın. Alternatif olarak, çay poşeti kullanın.
Eti yağ koymadan yavaş yavaş büyük boy iCook Tava'da yüksek orta ateşte kızartın ve tavadan alın.
Tavanın içine yağ koyun, soğan, sarımsak ve havucu kısa süre kızartın. Et ve unu ekleyin, hafifçe terlemesine izin verin. Et suyunu ve portakal suyunu ekleyin. Otları ve baharatları ekleyin ve damak tadınıza göre çeşnilendirin. Kapağını kapatın ve 1 saat pişirin. Bu sırada, hamur aşlarını hazırlayabilirsiniz (bkz. yukarıda).
Bir saat piştikten sonra, tavanın kapağını dikkatlice kaldırın, buhar sepetini takın ve hamur aşlarını üzerine yerleştirin. Tekrar kapağını kapatın. Bir saat daha ağır ateşte pişirin.
Kapağını dikkatlice kaldırın, yaban mersinli armutları tavaya koyun. Kapağı kapatın ve 20 dakika daha pişirin.
Yemeği bütün olarak servis yaparken:
Kuzu marulu salatasını dört tabağa paylaştırın, sosunu ekleyin, yaban mersinli armutları salatanın üzerine yerleştirin. Her tabağa iki hamur aşı ve bol soslu gulaş koyun.