Alışveriş sepeti (0) 0 Alışveriş sepeti

Alışveriş sepeti boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Tatil ziyafeti için gulaş, hamur aşı, kuzu marulu salatası ve yaban mersinli armut

Yemek Tarifleri

Hazırlama süresi: 30 dakika; pişirme süresi: 2,5 saat

Kuzu marulu salatası ve yaban mersinli armut için malzemeler:

  1. 2 küçük olgun armut

  2. 4 tatlı kaşığı yaban mersini sosu

  3. 200 g kuzu marulu

  4. Salata sosu için: 1 çorba kaşığı hardal; 2 çorba kaşığı bal, 4 çorba kaşığı balsamik sirke; 6 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı

Hazırlama yöntemi:


Yaban mersinli armut: Armutları yıkayın, diklemesine ortadan ikiye kesin, saplarını ve çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın. Kaşıkla temizlenen boşluğa bir tatlı kaşığı yaban mersini sosu koyun.

Marul salatası: Marulları yıkayın ve kurutun. Salata sosuyla karıştırın.

Hamur aşı için malzemeler:

  1. 4 günlük bayat küçük yuvarlak ekmekler

  2. 2 orta boy yumurta

  3. 200 ml süt

  4. Yarım soğan

  5. 30 g maydanoz

  6. 2 çorba kaşığı tereyağı

  7. Tuz ve çekilmiş karabiber

  8. Bir tutam muskat cevizi

Hazırlama yöntemi:

  1. Soğanları küçük küçük doğrayın ve tereyağında hafifçe soteleyin. Sütü ekleyin ve ısıtın, fakat kaynatmayın. Çeşnileri ekleyin.

  2. Bu karışımı kasede bekleyen küp küp kesilmiş ekmeklerin üzerine boşaltın ve maydanozları ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve 10 dakika kadar çekmesi için bekletin.

  3. Yumurtaları ekleyin ve elinizle hızlı hızlı çırpın. Sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Ellerinizi nemlendirip sekiz adet tenis topu boyunda hamur aşı yapın.

Ziyafet gulaşı için malzemeler:

  1. 1 kg gulaşlık biftek

  2. 2 çorba kaşığı bitkisel yağ

  3. 1 soğan

  4. 1 havuç

  5. 2 diş sarımsak

  6. 1 çorba kaşığı un

  7. 1 çubuk tarçın

  8. 7 adet karanfil

  9. 1 yıldız anason

  10. 3 ardıç meyvesi

  11. 1 defne yaprağı

  12. 1 sap biberiye

  13. 3 sap kekik

  14. 1 organik portakal

  15. 2 çorba kaşığı bal

  16. 150 ml meyve aromalı kırmızı şarap

  17. 150 ml et suyu

  18. Tuz ve karabiber

Hazırlama yöntemi:

  1. Soğan ve sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın. Havucu soyun ve dilimleyin. Portakalı sıcak suyla yıkayın, kabuğunu soyun, suyunu sıkın, kenarda dursun.

  2. Tarçın, karanfil, defne yaprağı, yıldız anason, ardıç meyvesi, biberiye, kekik ve portakal kabuklarını demliğe koyun ve kapağını kapayın. Alternatif olarak, çay poşeti kullanın.

  3. Eti yağ koymadan yavaş yavaş büyük boy iCook Tava'da yüksek orta ateşte kızartın ve tavadan alın.

  4. Tavanın içine yağ koyun, soğan, sarımsak ve havucu kısa süre kızartın. Et ve unu ekleyin, hafifçe terlemesine izin verin. Et suyunu ve portakal suyunu ekleyin. Otları ve baharatları ekleyin ve damak tadınıza göre çeşnilendirin. Kapağını kapatın ve 1 saat pişirin. Bu sırada, hamur aşlarını hazırlayabilirsiniz (bkz. yukarıda).

  5. Bir saat piştikten sonra, tavanın kapağını dikkatlice kaldırın, buhar sepetini takın ve hamur aşlarını üzerine yerleştirin. Tekrar kapağını kapatın. Bir saat daha ağır ateşte pişirin.

  6. Kapağını dikkatlice kaldırın, yaban mersinli armutları tavaya koyun. Kapağı kapatın ve 20 dakika daha pişirin.

Yemeği bütün olarak servis yaparken:

Kuzu marulu salatasını dört tabağa paylaştırın, sosunu ekleyin, yaban mersinli armutları salatanın üzerine yerleştirin. Her tabağa iki hamur aşı ve bol soslu gulaş koyun.

Tarifi buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım